1899 Hoffenheim - sc Heerenveen
28 juli, 17:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Rutten wil zich niet laten verrassen

Gepubliceerd op 7 augustus 2010 10:37
Rutten wil zich niet laten verrassen

PSV-trainer Fred Rutten verwacht vanavond een heet avondje in het Abe Lenstra stadion. “Het begin van de competitie zorgt altijd voor verrassingen”, aldus Rutten vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie van PSV. Dat waren geen loze woorden van Rutten, zo bleek enkele uren later, want titelverdediger FC Twente verspeelde op bezoek bij Roda JC meteen twee punten.

Rutten weet dat zijn ploeg er goed opstaat, maar beseft dat de resultaten in de voorbereiding geen garantie zijn voor succes in de competitie. Bovendien verwacht de trainer van PSV een ander sc Heerenveen. ,,Er staat een ander team en er is een andere trainer,’’ laat hij op de clubsite weten.

sc Heerenveen heeft volgens Rutten ‘meer samenhang’ dan afgelopen seizoen. “Ron Jans is wel een trainer die denkt aan de teamprestatie. Ook is de selectie versterkt met spelers als Dost en El Akchaoui.” Rutten eist daarom volop concentratie en inzet. ,,We mogen ons niet laten verrassen.’’

PSV komt met negentien spelers naar Heerenveen, maar de aanwinsten Marcelo en Hutchinson zijn er nog niet bij. Rutten: ,,Marcelo kan maandag of dinsdag weer aanhaken, Hutchinson heeft een kaakontsteking.” Stef Nijland, Zakaria Labyad en Jonathan Reis speelden vrijdagavond vanavond met Jong PSV en zijn er niet bij.

Ibrahim Afellay zit wel gewoon bij de selectie, maar start waarschijnlijk niet in de basis. De aanvallers Marcus Berg en Jeremain Lens kunnen tegen Heerenveen hun debuut maken voor PSV.