Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen O13 pakt punt in spectaculaire wedstrijd

Gepubliceerd op 12 september 2016 09:32
sc Heerenveen O13 pakt punt in spectaculaire wedstrijd

Voor sc Heerenveen O13 stond zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. De mannen trainer Robin Veldman namen het op tegen de graafschap O13.

10092016217876_FPH5320

De Graafschap mocht de bal in beweging brengen na het eerste fluitsignaal. Heerenveen gaf meteen aan als team druk te willen zetten en het De graafschap vanaf de eerste minuut moeilijk te maken om de opbouw te verzorgen. In de eerste helft wist sc Heerenveen O13 een aantal mooie aanvallen te creëren. Via de vleugels kwam het geregeld door en in kansrijke positie. Helaas waren de Friezen niet doeltreffend in de eerste helft. Daarentegen wist de graafschap twee keer te profiteren van de ruimte die ze kreeg rondom het strafschopgebied. Heerenveen keek daardoor ondanks een betere kansenverhouding tegen een 0-2 achterstand aan.

Direct na rust wist sc Heerenveen opnieuw gevaarlijk te worden. Helaas werd ook deze bal gekeerd door de keeper van De Graafschap. Uit een mooi afstandsschot weten de bezoekers te score uit te breiden naar 0-3. Een klap voor de spelers van trainer Robin Veldman.

Kort na deze tegenslag weet Dimitris Rallis de bal binnen het strafschopgebied uit de draai te scoren. Uit een bal achter de verdediging weet Trustin van 't Loo de wedstrijd spannend te maken. Na een diepe bal liep hij goed door op de keeper, wist de bal voor hem weg te tikken en te scoren. Zo kwam sc Heerenveen goed terug in de wedstrijd. De Graafschap creëerde in deze fase nog een aantal mogelijkheden, maar zag een bal op de lat eindigen en keeper Lars Reijnen goed verdedigen. Dezelfde keeper ontving niet veel later een rode kaart voor grof spel. De Graafschap kreeg uit deze situatie een penalty en benutte deze op de ingevallen keeper Bernt Klaverboer: 2-4.

10092016217873_FPH5219

sc Heerenveen zette nog een keer alles op alles. Uit een goede actie over rechts schoot Bold Purev de bal tegen de touwen. Met nog vijf minuten te gaan wisten de Friezen dat ze nog kort de tijd hadden om een goal te scoren. Eén minuut voor tijd maakt een verdediger van de bezoekers een lichte overtreding in het strafschopgebied. Timo Zaal benutte de strafschop en zette de stand op 4-4. Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde. Zo eindigde een spannend duel uiteindelijk gelijk.

10092016217862_FPH5112