Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen gaat tegen Roda JC voor vierde thuiszege op rij

Gepubliceerd op 9 februari 2018 13:46
sc Heerenveen gaat tegen Roda JC voor vierde thuiszege op rij

Na overwinningen op NAC Breda, FC Twente en Sparta Rotterdam hoopt sc Heerenveen tegen Roda JC de vierde thuiszege op rij te boeken. De laatste keer dat sc Heerenveen vier achtereenvolgende thuiswedstrijden won, was in het seizoen 2014/2015. Een aantal feiten over het duel van zaterdag op een rij:

sc Heerenveen

Als Lucas Woudenberg, Denzel Dumfries en Morten Thorsby zaterdagavond tegen een gele kaart oplopen, zijn ze geschorst voor het duel met PSV. De drie spelers staan op scherp. Thorsby staat niet alleen op scherp, hij schiet dit seizoen ook met scherp. Geen enkele speler in de Eredivisie met meer dan twee doelpunten is efficiënter dan de Noorse middenvelder. Vier van zijn vijf schoten op doel resulteerden in een treffer.

Door zijn assist op Denzel Dumfries afgelopen dinsdag tegen PEC Zwolle kan Arber Zeneli de eerste speler sinds Mark Uth worden die vier wedstrijden op rij een assist aflevert. De Kosovaarse aanvaller kan zaterdagavond tegen Roda JC het record van de Duitse topschutter uit februari 2015 evenaren.

sc Heerenveen heeft dit seizoen nog weinig spelers gebruikt, 23 in totaal. Alleen VVV-Venlo gebruikte er met 21 nog minder. Sparta Rotterdam is koploper. De hekkensluiter van de Eredivisie stuurde tot nu toe 30 spelers het veld op.

03122017234390_FPH5774

Roda JC

Net als vorig seizoen reist Roda JC in het carnavalsweekend naar Friesland. Destijds won sc Heerenveen met 3-0. Voetballen tijdens carnaval levert de Limburgers weinig punten op. Roda JC won sinds 2004 geen enkele competitiewedstrijd tijdens het carnavalsweekend. De ploeg speelde zes keer gelijk en verloor zeven maal.

De ploeg uit Kerkrade vindt de laatste weken makkelijk het net. In de laatste drie wedstrijden scoorde het steeds minimaal twee keer. sc Heerenveen moet daarbij vooral letten op Jorn Vancamp. Hij kan de eerste speler worden die in 4 opeenvolgende wedstrijden scoort voor de ploeg uit Kerkrade sinds Sanharib Malki in 2012.

In uitwedstrijden heeft Roda JC het de laatste tijd moeilijk. De laatste 28 duels op vreemde bodem resulteerden achttien keer in een nederlaag. Slechts tweemaal nam de ploeg de drie punten mee naar huis. Bovendien scoort de thuisspelende club bijna altijd tegen Roda JC. De laatste keer dat de ploeg de nul hield in een uitwedstrijd was op 5 november 2016 tegen PEC Zwolle.

FPH_5755