sc Heerenveen - NAC Breda
12 mei, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen haalt keeper Chiel Kramer en Deens talent

Gepubliceerd op 6 juni 2013 18:57
sc Heerenveen haalt keeper Chiel Kramer en Deens talent

sc Heerenveen neemt per direct Chiel Kramer, de keeper van Jong Ajax, transfervrij over van de landskampioen. Hij wordt de derde keeper van sc Heerenveen en sluit aan bij de eerste selectie. Chiel Kramer (foto links) stond in de belangstelling van meerdere clubs, maar kiest voor sc Heerenveen. Daarnaast komt het 16-jarige Deense talent Stefan Gartenmann naar Friesland. De centrale verdediger en jeugdinternational stroomt in bij de B’s van sc Heerenveen.

Chiel Kramer
De 21-jarige Heemskerker Chiel Kramer tekent een contract voor een jaar, met een optie voor nog een jaar. Kramer kwam eerder uit voor HFC Haarlem en speelt sinds 2007 voor Ajax. Afgelopen seizoen zat hij al een aantal malen op de bank bij de eerste selectie van Ajax. De huidige keeper van Jong Ajax is gehaald als derde doelman achter Kristoffer Nordfeldt en Brian Vandenbussche. Technisch directeur Johan Hansma: “Chiel is een talentvolle keeper. De komende tijd gaan we graag met hem aan de slag om hem door te ontwikkelen als mogelijk toekomstige eerste keeper.”

Deens talent
Daarnaast komt ook de 16-jarige centrale verdediger Stefan Gartenmann komend seizoen naar sc Heerenveen. De Deense jeugdinternational komt over van FC Roskilde en tekent een contract voor drie jaar. Stefan Gartenmann (1.85 m en 75 kg) speelde meerdere wedstrijden voor Denemarken onder 16 en maakt dit seizoen deel uit van de eerste selectie van tweede divisionist FC Roskilde. Johan Hansma: “Stefan heeft heel bewust voor onze opleiding gekozen terwijl hij ook in de belangstelling van Fulham en FC Kopenhagen stond. We zijn er trots op dat hij bij ons komt om zich verder te ontwikkelen. Dat past in ons beleid om jeugdig talent al vroeg aan ons te binden met als doel ze te laten door ontwikkelen naar onze eerste selectie.”

Stefan Gartenmann
Stefan GartenmannFoto's: Ajax.nl en FC Roskilde.dk