sc Heerenveen - FC Utrecht
22 september, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen huurt Gianni Zuiverloon voor een jaar van Mallorca

Gepubliceerd op 13 juli 2012 10:11
sc Heerenveen huurt Gianni Zuiverloon voor een jaar van Mallorca

sc Heerenveen huurt voor het komend seizoen verdediger Gianni Zuiverloon van RCD Mallorca. Zuiverloon speelde eerder twee seizoenen voor sc Heerenveen (2006-2008). De 25-jarige rechtsback kwam 60 competitieduels in actie voor sc Heerenveen en kroonde zich in 2007 tot Europees kampioen met Jong Oranje. In 2008 vertrok hij naar West Bromwich Albion in de Premier League. Zuiverloon speelde meer dan zestig duels voor de Engelse club en werd ook een korte periode verhuurd aan Ipswich Town.

In juli 2011 kwam Zuiverloon transfervrij naar RCD Mallorca, de Spaanse club uit de Primera División. Hij debuteerde vorige zomer voor Mallorca uitgerekend in het oefenduel tegen sc Heerenveen. Onder trainer Michael Laudrup was Zuiverloon een vaste waarde, maar na het vertrek van de Deense trainer belandde hij op de bank.

Zuiverloon werd maandag medisch gekeurd en hield zich de afgelopen dagen al fit in Heerenveen. Hij sluit per direct aan bij de selectie van Marco van Basten, die momenteel op trainingskamp op Terschelling is.