Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen moet met punt genoegen nemen tegen ADO Den Haag

Gepubliceerd op 29 september 2018 20:31

sc Heerenveen heeft zaterdagavond in het eigen Abe Lenstra stadion gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag (1-1). Michel Vlap schoot de thuisploeg op voorsprong. Vlak voor de rust zette Tomas Necid de eindstand op het bord.

Arber Zeneli
Arber Zeneli

Vlap was de opvallendste speler van de eerste helft. Het Friese talent was betrokken bij vier fraaie momenten. Eerst zette hij via een snelle combinatie spits Sam Lammers oog in oog met ADO Den Haag-doelman Indy Groothuizen, maar dat leverde niets op. Kort daarna schoot Vlap na een snelle uitbraak de bal op de kruising.

Na ruim een halfuur was het wel raak. Vlap bekroonde een bekeken pass van de prima spelende Arber Zeneli met een hard schot in de korte hoek: 1-0. De eerste helft van Vlap had zelfs nog mooier kunnen zijn, maar hij mikte even later de bal net te hoog en zag zijn schot over gaan.

sc Heerenveen viert het doelpunt van Michel Vlap
sc Heerenveen viert het doelpunt van Michel Vlap

ADO Den Haag kon daar weinig tegenover zetten. Keeper Warner Hahn moest in de beginfase alleen in actie komen na voorzetten van Elson Hooi en Giovanni Troupée, maar daarna was het vooral de thuisploeg die gevaarlijk werd. Dat veranderde op slag van rust. Een schot van Necid werd nog geblokt, maar zijn kopbal op de voorzet die daarna volgde, was sc Heerenveen te machtig: 1-1.

In de buurt

Gesteund door die gelijkmaker was ADO Den Haag onder aanvoering van rasvoetballer Abdenasser el Khayati aanvankelijk de bovenliggende partij na de rust, zonder dat de ploeg van Fons Groenendijk echt gevaarlijk werd. Namens sc Heerenveen kwamen Zeneli (zijnet), Sherel Floranus (bal niet onder de controle) en Lammers (over) in de buurt van een treffer, maar er viel minder te genieten dan voor de pauze.

In de slotfase maakte Dave Bulthuis met een sliding nog een voorzet van Sheraldo Becker onschadelijk, waarna beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

sc Heerenveen - ADO Den Haag 1-1 (1-1). 31. Vlap 1-0, 45. Necid 1-1. Gele kaarten: Høegh (sc Heerenveen), Malone, Necid, Beugelsdijk (ADO Den Haag).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Høegh, Bulthuis, Woudenberg, Kobayashi, Rienstra, Thorsby; Vlap (69. Van Amersfoort), Lammers, Zeneli (81. Van Bergen).

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Troupée (81. Lorenzen), Beugelsdijk, Kanon (57. Pinas), Meijers; Immers, El Khayati, Malone; Becker, Necid, Hooi (72. Goppel).