Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen O13 verliest in slotminuten

Gepubliceerd op 26 september 2016 13:05

Voor sc Heerenveen O13 stond zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma. Vroeg uit de veren voor de mannen van Robin Veldman. Om 10.00 uur werd in Hengelo de bal aan het rollen gebracht.

Heerenveen wist in een rommelige wedstrijd een aantal zeer goede kansen te creëren. Een schot op de paal en een kopbal net voorlangs stonden een voorsprong echter in de weg. Daarna volgden nog een aantal 1 op 1 situaties richting de keeper van Twente, maar ook die werden niet omgezet in doelpunten. Zo waren er voldoende kansen om de score in de eerste helft te openen, maar stond er nog steeds een 0-0 tussenstand op het scorebord. FC Twente had vooral veel dreiging via de rechterkant. Het gevaarlijkste moment van de kant van FC Twente kwam dan ook via een aanval over rechts. De bal werd hard voorgegeven maar gelukkig was er onvoldoende bezetting voor de goal om de bal binnen te tikken.

In de tweede helft was de bal nauwelijks aan het rollen of het was al raak. Yoram Boerhout op aangeven van Dimitris Rallis kwam 1 op 1 op de keeper en schoot de bal beheerst tegen de touwen (0-1). sc Heerenveen kreeg daarna goed druk op de helft van Twente, waardoor het nog een aantal goede kansen creëerde.

In de 49e minuut brak Twente uit over hun gevaarlijke rechterkant. Een schot van de zijkant verschalkte Lars Reijnen die op dat moment uit positie was (1-1). De Friezen kwamen daarna wat meer onder druk te staan en daardoor was er vlak voor tijd nog een uitbraak van FC Twente. Een voorzet werd door Timo Zaal in eigen goal verwerkt (2-1). Kort daarvoor was het Ingmar mulder die geblesseerd (gebroken sleutelbeen) het veld moest verlaten.

Gezien de kansen had sc Heerenveen 013 in de eerste helft zeker meer doelpunten kunnen maken.