Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen O15 boekt eerst overwinning van het seizoen

Gepubliceerd op 30 oktober 2017 08:25

Na een aantal wedstrijden waar sc Heerenveen O15 steeds aan de verkeerde kant van de score belandde, zat het zaterdag 28 oktober wel mee. De ploeg boog een 1-0 achterstand knap om in een 1-2 overwinning op FC Utrecht. De drie punten konden daardoor mee terug naar Friesland en dit zorgde voor veel lachende gezichten bij de ploeg van Wilco Hellinga.

Wegens een blessure voor Imanuel Bonsu en een schorsing van Caleb Asante, kregen zaterdag andere spelers de kans om zich te laten zien in het elftal van sc Heerenveen O15. Timo Zaal kwam op het middenveld te spelen en Klaas Jesse Valkema speelde als rechtsback. Beide spelers deden dit zeer verdienstelijk en kunnen terugkijken op een goede wedstrijd.

Op het kunstgras in Utrecht begon de wedstrijd rommelig. sc Heerenveen O15 had moeite om een goede opbouw te verzorgen, maar tegelijkertijd werden er achterin ook weinig kansen weggegeven. Halverwege de eerste helft wist spits Jens Klaverboer de bal wel van de verdediger af te snoepen, maar helaas kon hij alleen voor de keeper niet de 0-1 tegen de touwen schieten. Uiteindelijk zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft begon voor sc Heerenveen O15 niet goed. Keeper Take Pierie wilde de bal wegboksen, maar raakte hierbij volgens de scheidsrechter het hoofd van een speler van FC Utrecht O15. De leidsman legde de bal op de stip en hierdoor keken de Friezen al snel tegen een achterstand aan. Waar in de voorgaande wedstrijden sc Heerenveen O15 moeite had om echte kansen te creëren, lukte dit nu wel. Dit leverde laat in de tweede helft dan ook de verdiende 1-1 op. Jens Klaverboer speelde zichzelf goed vrij en schoot beheerst binnen. Toen Juninho vijf minuten later ook nog de 1-2 binnenschoot vanuit een corner, konden de Friezen met een opgelucht en blij gevoel terugreizen naar Heerenveen.

Een terechte overwinning voor sc Heerenveen O15. Er werd hard gewerkt, zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht en de ploeg kan dan ook met vertrouwen toewerken naar de volgende wedstrijd. Dit zal a.s. vrijdag zijn om 17.30 tegen Feyenoord O15. Een mooi affiche, dus supporters zijn weer van harte welkom!

Opstelling sc Heerenveen O15: Take Pierie, Klaas Jesse Valkema, Quinten Klompstra (Darren Wevers), Willard Timmerman, Roan van der Plaat, Timo Zaal, Trustin van ’t Loo (Melle Joop Witteveen), Yairo Hoffman, Jens Klaverboer, Jens Schraven en Juninho Garconius.