Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen O15 ten onder in Nijmegen; 1-0

Gepubliceerd op 16 oktober 2017 15:20

Na twee thuiswedstrijden trad sc Heerenveen O15 afgelopen zaterdag aan in Nijmegen tegen NEC/FC Oss O15. Waar thuis tweemaal nipt werd verloren, waren de mannen van Wilco Hellinga erop gebrand zaterdag een goed resultaat mee te nemen naar Friesland. Helaas zat het de mannen niet mee en ging de ploeg met een 1-0 nederlaag de bus weer in.

Onder schitterende omstandigheden werd er om 14.30 uur afgetrapt in Nijmegen. In de eerste helft had sc Heerenveen moeite om echte kansen te creëren. De zijkanten kwamen te weinig in het spel voor, waardoor de aanvallen uitbleven. Er werd echter wel hard gewerkt, maar dit konden de jongens niet omzetten in kansen. Nadat eerst al een goal van NEC/FC Oss O15 afgekeurd was wegens buitenspel, viel vlak voor rust wel de 1-0. De opbouw van sc Heerenveen O15 werd onderschept en na een prima actie van de aanvaller van NEC/FC Oss 015 werd de bal via de binnenkant van de paal achter keeper Take Pierie geschoten.

In de tweede helft begonnen de Friezen met nieuwe energie aan de tweede helft, het beeld van de wedstrijd veranderde echter niet. Achterin werd er weinig tot niks weggegeven, maar voorin ook weinig gecreëerd. Uiteindelijk werden Timo Zaal en Darren Wevers ingebracht en werd er alles of niets gespeeld. Na 60 minuten werd ook nog Caleb Asante na zijn tweede gele kaart naar de kleedkamer gestuurd. In de laatste minuut was er nog een kans op de gelijkmaker voor de Friezen. Uit een corner viel de bal echter niet goed op het hoofd van Willard Timmermans, waardoor de ploeg met een nederlaag van het veld stapte.

Een zure nederlaag, maar de mannen van Wilco Hellinga krijgen over twee weken kans op revanche. Op 28 oktober zal er worden afgetrapt in Utrecht tegen FC Utrecht O15.

Opstelling: Take Pierie, Willard Timmermans, Caleb Asante, Quinten Klompstra (55. Timo Zaal), Roan van der Plaat, Imanuel Bonsu, Juninho Garconius, Yairo Hoffman, Jens Klaverboer, Jens Schraven en Trustin van ’t Loo (55. Darren Wevers).