Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen O15 wint met 0-3 in Nijmegen

Gepubliceerd op 12 december 2016 09:56

Zaterdag 10 december trad sc Heerenveen O15 aan in dezelfde opstelling als de afgelopen weken. Waar sc Heerenveen O15 vorige week tekort kwam tegen Vitesse O15, mocht de ploeg het nu opnemen tegen een directe concurrent, NEC/FC Oss O15. Na een 0-0 ruststand was de ploeg van Wilco Hellinga in de tweede helft duidelijk de betere ploeg en beloonde zichzelf met drie doelpunten en kon zo met een 0-3 overwinning weer in de bus naar huis stappen!

Om 14.30 uur klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter op Sportpark de Eendracht in Nijmegen. Beide ploegen waren vanaf het begin fysiek goed aan elkaar gewaagd. sc Heerenveen O15 speelde een prima eerst helft, waarin de ploeg veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden was. De ploeg werkte hard en wilde duidelijk de nederlaag van afgelopen week rechtzetten. Na een klein kwartier eindigde een voorzet van Demo Koida op de lat van NEC/FC Oss 015 en vijf minuten later kopte Chima Anyasi van dichtbij op de lat. Voorop werkte Kay Dollenkamp erg hard en op het middenveld stuurden Djenahro Nunumete en Cris van der Zee de ploeg goed aan. De Nijmegenaren kozen hierdoor veelvuldig voor de lange bal, maar dit werd goed opgevangen door de Friezen. sc Heerenveen O15 kon zijn overwicht helaas voor de rust niet in doelpunten uitdrukken.

Na een kleine twee minuten spelen in de tweede helft kwam sc Heerenveen O15 dan toch op een verdiende voorsprong. Rinor Zejnullahu werd diep gestuurd, hij raakte de bal niet goed maar Kay Dollenkamp was scherp en schoot beheerst de 0-1 binnen. De ploeg gaf er een goed vervolg aan door vijf minuten later ook de 0-2 te maken. Een voorzet van Djenahro Nunumete werd door Couhaib Driouech binnen geknikt. Een prima start van de tweede helft en hierdoor ging de ploeg rustiger voetballen. NEC/FC Oss O15 probeerde wel gevaarlijk te worden, maar tot kansen kon de thuisploeg niet meer komen. In de 68e minuut gooide invaller Milan Smit de wedstrijd met zijn eerste balcontact helemaal in het slot. Een fraaie lob en de Nijmeegse keeper was kansloos.

De ploeg kan door deze verdiende 0-3 overwinning weer naar boven kijken op de ranglijst. Volgende week zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. VVV Venlo O15 komt om 11.00 uur op bezoek in Heerenveen.

Opstelling sc Heerenveen O15:
Joshua Roos, Sijtse Nijboer, Chima Anyasi, Jesse Vermaning, Demo Koida, Cris van der Zee, Couhaib Driouech (68. Tim ten Voorde), Djenahro Nunumete, Kay Dollenkamp, Marcel Schaapman en Rinor Zejnullahu (68. Milan Smit)