Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen O15 boekt 3-0 overwinning

Gepubliceerd op 20 december 2016 09:53

In de laatste wedstrijd voor de winterstop boekte sc Heerenveen O15 een overtuigende overwinning op VVV Venlo O15. Vanaf het eerste fluitsignaal hadden de Friezen de touwtjes in handen in deze belangrijke wedstrijd. Enige smetje op de overwinning was de ongelukkige rode kaart van Joshua Roos in de tweede helft, maar met twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop kan de ploeg van Wilco Hellinga tevreden zijn.

De wedstrijd was amper vijf minuten onderweg of sc Heerenveen O15 was al een aantal keer dreigend voor de goal van de ploeg uit Venlo verschenen. Helaas kwamen de Friezen niet op een vroege voorsprong. VVV Venlo O15 had tot nu toe ook slechts drie punten in deze competitie verzameld, dus dat sc Heerenveen O15 de overhand had in deze wedstrijd was ook conform de verhoudingen op de ranglijst. Rinor Zejnullahu kwam een aantal keren gevaarlijk door via de linkerkant, maar kon helaas spits Kay Dollenkamp niet in de gelegenheid stellen om te scoren. Het duurde dan ook tot de 32e minuut voordat de score werd opengebroken. Via een knappe actie door het centrum van VVV Venlo O15 werd de bal voorgegeven en was het Marcel Schaapman die op de juiste plaats stond om de 1-0 binnen te tikken. Vlak daarna kreeg sc Heerenveen O15 op de rand van het strafschopgebied een vrije trap. Via het been van een speler van VVV Venlo O15 schoot Couhaib Driouech de 2-0 binnen.

Een terechte ruststand en sc Heerenveen O15 ging in de tweede helft dan ook nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten. Het spel werd echter slordiger en echt grote kansen werden er ook niet meer gecreëerd. Toen keeper Joshua Roos het spel snel wilde hervatten en hierbij een speler van VVV Venlo raakte, kreeg hij zijn eerste gele kaart. Vlak daarna maakte hij ongelukkig hands buiten het strafschopgebied en kreeg toen zijn tweede gele kaart. Take Pierie moest het doel gaan verdedigen voor de Friezen. De vrije trap van VVV Venlo O15 leverde echter geen doelpunt op. Toen Milan Smit met zijn eerste balcontact, nadat hij het veld in was gekomen, Couhaib Driouech in staat stelde om de 3-0 binnen te schieten, was de wedstrijd gespeeld. Een keurige overwinning en sc Heerenveen O15!

Terugkijkend op de eerste seizoenshelft staat sc Heerenveen O15 op een 9e plaats met 16 punten uit 13 wedstrijden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het gat met de bovenste ploegen groot is op de ranglijst, maar deze ploegen zijn ook een stap verder in hun ontwikkeling. Na overwinningen in de eerste twee wedstrijden van het seizoen, volgde een lastige serie met wedstrijden waar het geluk niet altijd aan de zijde van sc Heerenveen was. Overwinningen tegen NEC/FC OSS O15 en VVV Venlo O15 zorgen er echter wel voor dat de ploeg met een goed gevoel aan de feestdagen kan beginnen!

sc Heerenveen O15 wenst u fijne feestdagen en vanzelfsprekend een sportief en succesvol 2017!