sc Heerenveen - FC Utrecht
22 september, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen scoort acht keer in eerste oefenwedstrijd

Gepubliceerd op 6 juli 2012 23:13
sc Heerenveen scoort acht keer in eerste oefenwedstrijd

Sportclub Heerenveen is de oefencampagne begonnen met een 0-8 overwinning op Regioteam Gaasterlân/Sleat. In Oudega werden in zowel de eerste helft als de tweede helft vier keer gescoord. Rajiv van La Parra, Filip Djuricic, Matthew Amoah en Arsenio Valpoort wisten in de eerste helft het net te vinden, Hakim Ziyech (2x), Samir Fazli en Luciano Slagveer deden hetzelfde in de tweede helft.

Op sportcomplex ’t Waldstreffen troffen beide teams elkaar, zoals ze dat traditioneel elk jaar aan het begin van de oefencampagne doen. Nadat vorig jaar de wedstrijd gespeeld werd in Sloten (1-14 overwinning voor sc Heerenveen), werd dit jaar het veld in Oudega geprepareerd voor het duel. En op een uiterst strakke speelmat startte de nieuwe trainer Marco van Basten met aanwinsten Matthew Amoah en Mark Uth in de aanvalslinie. In de laatste linie startte Jukka Raitala als linksback en Chris Kum als rechtsback.

Van de nieuwelingen wist alleen Matthew Amoah het net te vinden in Oudega. Zittend in het doelgebied gleed de aanvaller de 0-3 achter doelman Geert de Lange. Even daarvoor greep de doelman al twee keer naast de bal. In de vijfde minuut zette Rajiv van La Parra sc Heerenveen op 1-0. Hij schoot een voorzet van de opkomende Filip Djuricic binnen.

Nog binnen het kwartier verdubbelde Djuricic de voorsprong. In de kluts, waarin het regioteam slecht uitverdedigde, schoot de 20-jarige aanvaller binnen.

Rajiv van La Parra opende in de vijfde minuut de score
Rajiv van La Parra opende in de vijfde minuut de score

Na het derde doelpunt van Amoah moest Heerenveen het doen met kansen van Pele van Anholt en Arsenio Valpoort. Laatstgenoemde verving na het halfuur Mark Uth op de rechterflank die zich met een paar schotjes nog niet echt liet zien. Zijn vervanger scoorde op slag van rust het vierde doelpunt van de Friezen. Hij tikte van dichtbij de bal binnen.

In de tweede helft bracht Van Basten negen nieuwe spelers in de ploeg. Alleen de in de eerste helft ingevallen spelers Valpoort en Hakim Ziyech (voor Filip Djuricic) verschenen ook aan de aftrap in het tweede bedrijf. In de aanval werden beide spelers vergezeld door Oussama Tannane en Samir Fazli. En vooral laatstgenoemde liet een uitstekende indruk achter. Samen met Ziyech zorgde hij voor de dreiging aan Friese kant.

Al duurde het even voor dat de aanvallen werden beloond. Pas een kwartier voor het einde viel het vijfde doelpunt, gescoord door Ziyech. Fazli krulde enkele minuten later de 0-6 binnen. Vanaf de rand van het strafschopgebied liet hij met een geplaatst schot de keeper kansloos.

Van Basten heeft het na afloop druk met handtekeningen zetten
Van Basten heeft het na afloop druk met handtekeningen zetten

Voor het zevende doelpunt kreeg Heerenveen hulp van de tegenstander. Tobias Kainz krulde vanuit een hoekschop de bal voor het doel en zag deze via de keeper en Luciano Slagveer binnengaan: 0-7.

Voor het mooiste doelpunt van de avond moest het publiek wachten tot de laatste minuut. Hakim Ziyech bekroonde zijn goede wedstrijd met een geweldige uithaal en zorgde ervoor dat trainer Marco van Basten zijn debuut opluisterde met een achtklapper.

Regioteam Gaasterlân/Sleat – sc Heerenveen 0-8 (0-4)
5’ 0-1 Rajiv van La Parra
13’ 0-2 Filip Djuricic
29’ 0-3 Matthew Amoah
43’ 0-4 Arsenio Valpoort
75’ 0-5 Hakim Ziyech
81’ 0-6 Samir Fazli
83’ 0-7 Luciano Slagveer
89’ 0-8 Hakim Ziyech

Opstelling sc Heerenveen in de eerste helft: Vandenbussche; Kum, Gouweleeuw, Zomer, Raitala; Kums, Djuricic (43’ Ziyech), Van Anholt; Van La Parra, Uth (33’ Valpoort), Amoah;

Opstelling sc Heerenveen in de tweede helft: Nordfeldt; Schmidt, Otigba, Kruiswijk, El Akchaoui; De Roon, Kainz, Ziyech; Valpoort (62’ Slagveer), Fazli, Tannane;