Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - Sparta Rotterdam; onderlinge ontmoetingen

Gepubliceerd op 24 januari 2018 12:00
sc Heerenveen - Sparta Rotterdam; onderlinge ontmoetingen

Voor sc Heerenveen staat aanstaande vrijdag de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op het programma. De bal wordt om 20.00 uur aan het rollen gebracht in het Abe Lenstra stadion. In de 20e speelronde treft sc Heerenveen, dat op dit moment 9e staat, de nummer 18 van de Eredivisie.

sc Heerenveen verloor in het verleden nog nooit van de Rotterdammers in eigen huis in de Eredivisie (W10-G6-V0). Tegen geen enkele andere Eredivisie-tegenstander speelden de Friezen meer thuisduels zonder te verliezen. Die statistiek wil de ploeg van trainer Jurgen Streppel uiteraard graag behouden. Van de huidige Eredivisie-ploegen won alleen VVV-Venlo ook nog nooit in Heerenveen in Eredivisie-verband (W0-G3-V4).

Alleen bij Willem II (17 duels), Ajax (19) en Vitesse (22) hebben de Rotterdammers momenteel een langere reeks zonder een uitzege in de Eredivisie. De laatste zege van Sparta bij Heerenveen dateert van 9 januari 1972, toen de Rotterdammers in de 1e ronde van de KNVB-beker met 0-1 wonnen (goal Janusz Kowalik).

Pelle van Amersfoort maakte drie doelpunten dit Eredivisie-seizoen.
Pelle van Amersfoort maakte drie doelpunten dit Eredivisie-seizoen.

Van Amersfoort scoorde twee keer in zijn eerste 48 Eredivisie-duels voor Heerenveen. Dit seizoen scoorde hij er drie in zijn laatste drie duels. De laatste Heerenveen-speler die in vier Eredivisie-duels op rij scoorde, was Arber Zeneli van september-oktober 2016.

FPH_8704

Heerenveen scoorde minimaal drie keer in zijn laatste vier competitieduels met Sparta in het Abe Lenstra stadion. Vorig seizoen werd het 3-0 op 4 april 2017 door goals van Pelle van Amersfoort, Joost van Aken en Reza Ghoochannejhad.

Hoewel sc Heerenveen kan terugkijken op goede statistieken tegen Sparta, betekent het uiteraard geen garantie voor succes. Eerder dit seizoen hielden de Rotterdammers de Friezen namelijk op 0-0 op Het Kasteel. Volgens de statistieken zou het duel echter een winnaar moeten opleveren. Nog nooit eindigden beide duels tussen deze clubs in 1 Eredivisie-seizoen namelijk in een gelijkspel.

Denzel Dumfries speelde 31 Eredivisie-duels (1 goal) voor Sparta in het seizoen 2016/17.
Denzel Dumfries speelde 31 Eredivisie-duels (1 goal) voor Sparta in het seizoen 2016/17.

Voor Michel Breuer is het vrijdag weer een weerzien met zijn oude club. Breuer speelde 236 Eredivisie-duels (10 goals) voor Heerenveen van 2004-2012. Alleen Hans Vonk (267) speelde meer Eredivisie-duels voor Heerenveen.

breuer-dost

Morten Thorsby keert terug van een schorsing. Hij staat echter wel, net als Lucas Woudenberg, op scherp (beide vier gele kaarten). Bij de Rotterdammers staan Sherel Floranus, Kenneth Dougall en Sander Fischer (allen vier gele kaarten) op scherp.