sc Heerenveen - PSV
16 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen speelt gelijk tegen Borussia Mönchengladbach: 3-3

Gepubliceerd op 7 juli 2018 21:42
sc Heerenveen speelt gelijk tegen Borussia Mönchengladbach: 3-3

sc Heerenveen heeft zaterdagavond met 3-3 gelijkgespeeld tegen de Onder 23 van Borussia Mönchengladbach. Michel Vlap, Sam Lammers en Marco Rojas scoorden voor de Friezen.

In Langezwaag begon sc Heerenveen met testspeler Robin Schouten in de basis. De rechtsback van Jong Ajax stond aan de basis van de eerste grote kans van de wedstrijd. Schouten stoomde op en zijn voorzet kwam terecht bij de tweede paal, waar Nemanja Mihajlovic stond. De Servische aanvaller schoot de bal echter van dichtbij over het doel.

Even daarvoor had ook Sam Lammers het vizier nog niet op scherp. De spits kreeg de bal op zijn hoofd na een voorzet van Zeneli, maar kon de bal niet de juiste richting meegeven. De inzet van Lammers ging naast het doel van de bezoekers.

FPH_7011

Juist in de periode dat sc Heerenveen nadrukkelijk op zoek was naar de openingstreffer, kwam Borussia Mönchengladbach op voorsprong. Waar Warner Hahn in de beginfase al eens reddend moest optreden, daar moest hij na 33 minuten het antwoord schuldig blijven. Uit een corner slaagden de Duitsers erin de bal over de doellijn te krijgen: 0-1.

Lang konden de bezoekers niet genieten van hun voorsprong. Een minuut na die openingstreffer was het Michel Vlap, die trefzeker was. Op aangeven van Lammers schoot hij de gelijkmaker binnen: 1-1. Even later was diezelfde Lammers het eindstation. De huurling van PSV dook op voor de Duitse doelman en schoot beheerst de tweede Friese treffer tegen het net: 2-1.

FPH_7011

sc Heerenveen leek dus met een voorsprong de rust in te gaan, maar een minuut voor het einde van de eerste helft kwamen de bezoekers toch weer langszij. Testspeler Schouten maakte een overtreding in het strafschopgebied, waarna de arbiter naar de stip wees. Dit buitenkansje werd benut: 2-2.

In de tweede helft trad de ploeg van Jan Olde Riekerink aan met een aantal andere spelers en daardoor was het even zoeken. Bijna profiteerde Borussia Mönchengladbach daarvan, maar het schot van de Duitse aanvaller ging voorlangs.

FPH_6970

Na ruim een uur spelen was daar dan toch opnieuw de voorsprong voor sc Heerenveen. Michel Vlap speelde de bal naar invaller Marco Rojas, die de bal van dichtbij tegen het net tikte: 3-2. In het restant van het duel wisselden beide ploegen nog een aantal keer. Veel kansen leverde het niet op.

Toch was het zeven minuten voor tijd wederom raak. Vanaf een meter of twintig nam een middenvelder van Borussia Mönchengladbach het doel onder vuur. De bal ging over de ingevallen doelman Jan Bekkema heen en belandde in het doel: 3-3. In de resterende zeven minuten kreeg sc Heerenveen nog een paar grote kansen, maar Pelle van Amersfoort en Jizz Hornkamp slaagden er niet in deze kansen te benutten.

Daardoor speelde sc Heerenveen na overwinningen op Regioteam Súdwest-Fryslân, Drachtster Boys en SC Stiens nu met 3-3 gelijk tegen Borussia Mönchengladbach. Op woensdag 18 juli staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan wordt er wederom in Langezwaag gespeeld. FC Twente is om 19.00 uur de tegenstander.

rojas

Opstelling eerste helft
Hahn; Schouten (testspeler), Hoegh, Bulthuis, Pierie; Thorsby, Vlap, Kobayashi; Mihajlovic, Lammers, Zeneli;

Opstelling tweede helft
Hahn; Schouten, Hoegh, Pierie, Woudenberg; Thorsby, Kobayashi, Vlap; Rojas, Veerman, Mihajlovic;

Opstelling na 65 minuten:
Bekkema, Schouten (75. Floranus), Hoegh, Schmidt, Woudenberg; Naess, Frederiksen, Van Amersfoort; Rojas, Veerman, Hornkamp;

Scoreverloop
32. 0-1 Borussia Mönchengladbach
33. 1-1 Michel Vlap
35. 2-1 Sam Lammers
45. 2-2 Borussia Mönchengladbach (penalty)
63. 3-2 Rojas
83. 3-3 Borussia Mönchengladbach