1899 Hoffenheim - sc Heerenveen
28 juli, 17:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen speelt gelijk tegen Werder Bremen

Gepubliceerd op 9 november 2017 19:00
sc Heerenveen speelt gelijk tegen Werder Bremen

sc Heerenveen oefende vanmiddag tegen Werder Bremen. Het duel in het Ellernfeld-Stadion in Aurich (Duitsland) eindigde in 2-2 (0-1). Pelle van Amersfoort schoot de Friezen in de 22e minuut op voorsprong, die voorsprong werd vervolgens door Werder Bremen in de tweede helft in zeven minuten omgezet in een achterstand (2-1). Jordy Bruijn schoot sc Heerenveen uiteindelijk in de 90e minuut op gelijke hoogte.

sc Heerenveen trad om 17.00 uur aan tegen Werder Bremen, dat uitkomt in de Bundesliga. In een nat en winderig Aurich probeerde Werder Bremen vanaf het eerste fluitsignaal op te bouwen van achteruit, maar de Friezen zaten er bovenop en wisten het spel zo vroegtijdig te verstoren. Werder had het hier zichtbaar lastig mee, maar na zo'n zeven minuten wisten de Duitsers wel voor het eerst het Friese strafschopgebied te bereiken, de voorzet werd echter te hard en hoog voorgegeven. Werder probeerde daarna nog een aantal keer gevaarlijk te worden via snelle counters, maar de Friese defensie was de aanvallers steeds de baas. 

Nadat de storm van Werder was gaan liggen, kwam sc Heerenveen zelf ook wat meer aan de bal. De goede pressie en het compacte spel van sc Heerenveen leverde in de 21e minuut de openingstreffer van het duel op. Pelle van Amersfoort snoepte de bal van Lamine Sané af en wist vanaf zo'n 25 meter onhoudbaar te scoren, 0-1. Na dit doelpunt bleven de Friezen goed druk houden, hierdoor waren ze in de 31e minuut dichtbij een 0-2 voorsprong. Opnieuw was het Van Amersfoort die voor het gevaar zorgde, maar doelman Drobny wist dat dit keer onschadelijk te maken. Zo had Werder wel wat meer balbezit, maar waren de grootste kansen voor sc Heerenveen. 

23092017232461_FPH5199

De ploeg van trainer Jurgen Streppel bleef tot het rustsignaal zeer volwassen en georganiseerd spelen. Werder Bremen had het zichtbaar lastig om de spaarzame gaatjes in de Friese defensie te vinden, terwijl sc Heerenveen uiterst effectief de voorsprong pakte in de eerste helft. Zo gingen beide ploegen rusten met een 0-1 tussenstand.

Werder Bremen zorgde na rust voor het eerste gevaar, Max Kruse zag zijn schot echter afdraaien. Daarna golfde het spel kort op en neer met kansen aan beide kanten en ging Werder naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Tot de 69e minuut wisten de Friezen keer op keer het gevaar onschadelijk te maken, maar toen ging het mis. Lamine Sané was alert na een goed genomen vrije trap en wist de bal van dichtbij over de lijn te werken, 1-1. Doelman Warner Hahn wist vervolgens in de 71e minuut een voorsprong voor de Duitsers met een uiterste inspanning te voorkomen, maar moest vijf minuten later toch een tegentreffer incasseren. Yuning Zhang werd gevloerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter kende een strafschop toe aan Werder. Max Kruse schoot de bal hard in de linkerhoek tegen de touwen, 2-1. 

Na dit doelpunt ging sc Heerenveen op zoek naar de gelijkmaker, maar wist Werder het spel compact te houden waardoor het lastig was om kansen te creëren. In de 86e minuut was sc Heerenveen via Doke Schmidt wel dichtbij de gelijkmaker, zijn schot verdween echter in het zijnet. Vier minuten later was het wel raak! Invaller Jordy Bruijn, die eerder in het veld kwam voor aanvoerder Stijn Schaars, profiteerde van een fout achterin de Duitse defensie en zette de 2-2 op het scorebord. Dat was tevens de eindstand van de oefenwedstrijd in Aurich. 

Opstelling sc Heerenveen:
Hahn, Schmidt, Hoegh, Naess, Woudenberg, Schaars (Bruijn), Kobayashi, Van Amersfoort, Vlap (Frederiksen), Veerman (Hornkamp), Mihajlovic.

Scoreverloop
21. 0-1 Pelle van Amersfoort
69. 1-1 Lamine Sané 
74. 2-1 Max Kruse (P)
90. 2-2 Jordy Bruijn