Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen velt PSV na wervelende start: 2-0

Gepubliceerd op 10 september 2017 14:15
sc Heerenveen velt PSV na wervelende start: 2-0

sc Heerenveen heeft dankzij een wervelende openingsfase PSV met 2-0 verslagen. In de eerste zes minuten hadden de Friezen beide goals al gemaakt, via Arber Zeneli en Reza. De thuisploeg bleef jagen en kansen krijgen, maar gescoord werd er niet meer. Wel kwam sc Heerenveen na 36 minuten met een man meer te staan, na een rode kaart voor PSV'er Hirving Lozano. Na rust miste Reza een strafschop.

Wat een unieke start kende sc Heerenveen in dit duel. Al na zes minuten stonden de Friezen met 2-0 voor. De snelle openingstreffer na drie minuten was ook nog eens van ongekende schoonheid. Zeneli joeg de bal van grote afstand binnen. Doelman Jeroen Zoet zat er nog wel aan, maar kon geen passend antwoord meer verzinnen.

Amper uitgejuicht, kon sc Heerenveen enkele minuten later ook de 2-0 vieren. Denzel Dumfries zette sterk door aan de rechterkant, en gaf een goede voorzet die door Reza werd binnengelopen. sc Heerenveen bleef jagen op meer goals, maar wist ondanks een paar goede kansen niet meer te scoren. Wel kwam de ploeg na ruim een half uur met een man meer te staan, toen Lozano een rode kaart kreeg na een stevige tackle op assistenkoning Dumfries.

Na rust miste sc Heerenveen flink wat kansen om de score nog verder op te voeren. De grootste kans was voor Reza, die in de 74e minuut vanuit een strafschop voor 3-0 kon zorgen. De aanvaller zag zijn matige inzet echter gekeerd worden door Zoet.
 
 

Later volgt een uitgebreider wedstrijdverslag met reacties van trainer en spelers.