sc Heerenveen - PSV
16 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen verliest laatste oefenduel voor seizoenstart

Gepubliceerd op 4 augustus 2018 21:40
sc Heerenveen verliest laatste oefenduel voor seizoenstart

sc Heerenveen heeft het laatste oefenduel opweg naar de seizoenstart tegen PEC Zwolle verloren. De Friezen kregen vanavond klop van de Spaanse Primera Division club Levante: 1-3. Na een 0-3 ruststand maakte Vlap in de tweede helft de enige Friese treffer. De blik kan nu naar komende vrijdag, als sc Heerenveen het seizoen opent in en tegen Zwolle.

Net als in de vorige wedstrijd tegen Hoffenheim keek sc Heerenveen vanavond in de eerste helft tegen een flinke achterstand aan: 0-3. Toch kregen de Friezen voor rust zeker kansen om daar wat aan te doen. Zo zorgde Zeneli voor dreiging met een schot richting de verre hoek (net naast), en goede voorzet op Lammers (bal van de lijn). Vlap kopte Heerenveen even later ook nog bijna terug in de wedstrijd na een goede voorzet van Lammers. De Friezen hadden pech in de afronding.

In die fase liet sc Heerenveen in elk geval zien dat het zich kan herstellen van een zwakke start. In de eerste tien minuten van de wedstrijd kwam Levante al op een 0-2 voorsprong . Twee keer was Salvador de boosdoener voor de thuisploeg. In de 5e minuut liep hij een afgemeten voorzet binnen bij de tweede paal. Even later werkte de spits de 0-2 achter Hahn na een mooi passje vanaf de achterlijn. Terwijl sc Heerenveen vervolgens aandrong op de aansluitingstreffer, scoorde juist Morales in de 33e minuut de 0-3.

Na rust schakelden de Spanjaarden een tandje terug en loerden ze op de omschakeling. sc Heerenveen probeerde het wel, maar het lukte niet om tot veel kansen te komen. Toch scoorden de Friezen nog wel, in de 56e minuut. Zeneli tikte de bal uit een corner naar Vlap, die maar eens besloot om van afstand uit te halen. De bal leek onderweg van richting te veranderen, en vloog binnen achter doelman Fernandez.

Helemaal terug in de wedstrijd kwamen de Friezen niet meer. Wel kreeg de ploeg van trainer Olde Riekerink nog twee goede kansen uit een vrije trap van Zeneli. Beide keren draaide Zeneli de bal goed in het strafschopgebied, maar beide keren wist Bulthuis de bal net niet binnen te koppen.

Zo eindigt de laatste krachtmeting van sc Heerenveen voor de seizoensopening in een nederlaag. De Friezen dienen zich weer te herstellen voor de competitiestart van komende vrijdag, in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De aftrap is om 20.00 uur.

sc Heerenveen - Levante 1-3 (0-3)
5. 0-1 Salvador
11. 0-2 Salvador
33. 0-3 Morales
56. 1-3 Vlap

Opstelling:
Hahn; Schmidt, Hoegh, Bulthuis, Pierie; Kobayashi, Thorsby (46. Kongolo), Vlap (85. Bruijn); Mihajlovic (75. Frederiksen), Lammers, Zeneli;

vlap