Heracles Almelo - sc Heerenveen
04 augustus, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen werkt nauw samen met zes noordelijke amateurclubs

Gepubliceerd op 15 september 2012 19:30
sc Heerenveen werkt nauw samen met zes noordelijke amateurclubs

sc Heerenveen is een samenwerkingsverband gestart met zes noordelijke amateurclubs, te weten: ONS Sneek, Flevo Boys, LAC Frisia 1883, Drachtster Boys, vv Heerenveen, en ASV Dronten . Zaterdag werd er - voorafgaand aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag - een overeenkomst ondertekend met LAC Frisia 1883, Drachtster Boys, asv Dronten en vv Heerenveen. Technisch directeur Johan Hansma zette namens sc Heerenveen zijn handtekening. Eerder, in mei en juni, sloot sc Heerenveen al een overeenkomst met ONS Sneek en Flevo Boys.

Technisch directeur van sc Heerenveen Johan Hansma: “sc Heerenveen en de amateurclubs hebben beide belang bij deze samenwerking. Voor sc Heerenveen zullen hierdoor talentvolle spelers sneller in beeld komen. Wij streven ernaar dat er jaarlijks eigen talent doorstroomt naar de eerste selectie. Het scouten en opleiden van deze talenten is absolute voorwaarde om dat te bereiken. En voor de amateurclubs is het aantrekkelijk om met sc Heerenveen samen te werken. Onderdeel van de samenwerking is onder andere jaarlijks een activiteitenprogramma met daarin een aantal oefenwedstrijden tegen teams van de Voetbalacademie sc Heerenveen en het spelen van onderlinge toernooien met samenwerkingsclubs. Zo is het een win-win situatie!"

Hoofd jeugdopleidingen van LAC Frisia 1883, Marcel Frankena, is blij met de overeenkomst tussen de clubs: “Als een van de grootste amateurclubs in het noorden van het land vindt LAC Frisia 1883 het van belang om mee te denken en mee te werken aan de ontwikkeling van het niveau van het Friese (jeugd)voetbal. Samenwerking met omringende BVO’s, de KNVB en andere amateurverenigingen draagt bij aan deze ontwikkeling. LAC Frisia 1883 neemt hierin samen met sc Heerenveen het voortouw en hoopt een wezenlijke bijdrage te kunnen gaan leveren aan deze doelstelling.”

Drachtster Boys-voorzitter Ab de Kwaadsteniet verwacht dankzij de overeenkomst een mooie impuls voor de jeugd van Drachtster Boys. “De jeugdopleiding bij Drachtster Boys komt op een hoger plan door de intensieve samenwerking met sc Heerenveen.”

ASV Dronten-voorzitter Andre Aasman ziet ook een groot voordeel voor zijn club. “Juist in het clubbelang gaan we de samenwerking aan met sc Heerenveen. De aantrekkingskracht en de positieve uitstraling zullen gaan bijdragen aan een verdere ontwikkeling van ASV Dronten. Teams van beide verenigingen zullen onderlinge wedstrijden gaan spelen, maar ook de andere aan sc Heerenveen gelieerde clubs zullen onderling kennis en kunde kunnen gaan uitwisselen.”

VV Heerenveen-voorzitter Feitze Leemburg is erg verheugd over de samenwerking met sc Heerenveen met betrekking tot de jeugd. ,,Door de samenwerking aan te gaan kunnen we op een gestructureerde wijze sc Heerenveen informeren over de talentvolle spelers van VV Heerenveen. VV Heerenveen streeft naar een kwalitatieve en stabiele jeugdopleiding. Door de samenwerking aan te gaan met sc Heerenveen zal door de input van sc Heerenveen de kwaliteit nog meer gaan groeien. Zo ontstaat er een win- win situatie. Sportpark Skoatterwâld is het trainingscomplex van zowel VV Heerenveen als sc Heerenveen. Dagelijks zijn de trainers van sc Heerenveen hier aanwezig en zij kunnen de talenten van VV Heerenveen nu al in een vroeg stadium ontdekken en bewonderen.”

Ook Jelbert Kramer, bestuurslid Technische Zaken ONS Boso Sneek, ziet het positief: “Bij elkaar komen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang, met elkaar samenwerken is succes. Daar gaan we als ONS Boso Sneek voor met sc Heerenveen. We komen misschien van verschillende schepen, maar nu bevinden we ons in dezelfde boot. sc Heerenveen en ONS Boso Sneek gaan er voor om de wind vol in de zeilen te krijgen!”

Voor Wout Jongman, voorzitter jeugdbestuur Flevo Boys is het ook duidelijk: “Flevo Boys is erg blij met de samenwerking met sc Heerenveen. Wij denken dat deze samenwerking een bijdrage kan leveren in de verdere ontwikkeling van de jeugdopleiding binnen Flevo Boys.”
Bij ONS Boso Sneek staat al een fraai welkomstbord!
Bij ONS Boso Sneek staat al een fraai welkomstbord!