sc Heerenveen - NAC Breda
12 mei, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen wint oefenduel van NAC Breda

Gepubliceerd op 10 oktober 2018 16:50

sc Heerenveen heeft de interlandperiode benut voor het spelen van een vriendschappelijke wedstrijd tegen NAC Breda. Het oefenduel vond achter gesloten deuren plaats in het Rat Verlegh stadion, waar de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink de uitzege op De Graafschap een goed vervolg wist te geven: 0-2.

Foto twitter @NACnl
Foto twitter @NACnl

sc Heerenveen verscheen ten opzichte van het gewonnen duel tegen De Graafschap, met zeven nieuwe namen aan de aftrap. Bednarek startte in de goal als vervanger voor Hahn en had het centrale verdedigingsduo Bulthuis en Høegh voor zich staan. Naess startte vanaf de rechtsback en Woudenberg vanaf de linkerkant. Het middenveld werd gevormd door Rienstra, Kobayashi en Van Amersfoort. Voorin moesten Rojas, Hornkamp en Mihajlovic voor de aanvallende impulsen zorgen.

Bednarek pakt strafschop

In de eerste helft stak NAC veel energie in het duel. De thuisploeg maakte dan ook de meeste aanspraak op de openingstreffer. In de veertiende minuut onderschepte El Allouchi de bal, waarna de middenvelder Van Hooijdonk vrij voor Bednarek wist te zetten. De Poolse doelman van sc Heerenveen kwam goed uit zijn goal, waarmee hij een treffer wist te voorkomen. Niet veel later wist Bednarek wederom redding te brengen toen Gianluca Nijholt vanaf elf meter mocht aanleggen. De keeper dook naar de goede hoek en stopte daarmee de strafschop die even daarvoor door een overtreding van Bulthuis was veroorzaakt. Vlak voor rust was El Allouchi nogmaals dichtbij een voorsprong voor NAC, maar hij zag een goed genomen vrije trap uiteenspatten op de lat.

Sterke tweede helft

In het tweede helft kwam sc Heerenveen echter sterk uit de kleedkamer. Trainer Jan Olde Riekerink paste twee wissels toe en bracht Frederiksen voor Høegh en Van Bergen voor Mihajlovic. Hierdoor kwam Hornkamp als rechtsback te spelen, werd Frederiksen aanvallende middenvelder en schoof Van Amersfoort door naar de spits. Dit zorgde direct voor het nodige gevaar. Eerst brak van Bergen door over de rechterkant, waarna een scherp aangesneden voorzet net niet bij Van Amersfoort terecht kwam. Niet veel later was het echter alsnog raak via invaller Frederiksen. De talentvolle Deen kon ongedekt de 0-1 binnenkoppen. Drie minuten later verdubbelde Ben Rienstra de score. De middenvelder liep zichzelf goed vrij en tikte vervolgens beheerst een hoekschop van Kobayashi achter doelman Zwarthoed en zette daarmee de 0-2 eindstand op het scorebord.

NAC Breda – sc Heerenveen (0-2) 57. Frederiksen 0-1, 61. Rienstra 0-2

Opstelling NAC Breda: Zwarthoed, Verschueren, Koch, Klomp, Leigh, Kali (46. Haemhouts), Nijholt, Reuvers, Korte (65. Palmer Brown), Van Hooijdonk, El Allouchi.

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek, Woudenberg, Høegh (46. Frederiksen), Naess (79. Drkusic), Bulthuis, Rienstra (80. Heimisson), Kobayashi, Van Amersfoort, Rojas (80. Van der Heide), Hornkamp, Mihajlovic (46. Van Bergen)