Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Sterk sc Heerenveen legt PSV opnieuw over de knie: 3-0

Gepubliceerd op 5 april 2014 21:06
Sterk sc Heerenveen legt PSV opnieuw over de knie: 3-0

Net als afgelopen seizoen heeft sc Heerenveen in eigen huis gewonnen van PSV. In een sfeervol Abe Lenstra stadion werd het maar liefst 3-0 voor de Friezen, die een prima wedstrijd speelden. Bilal Basacikoglu knalde na een half uur de 1-0 binnen. In het laatste kwartier, waarin het smullen was voor de Feanfans, maakten invaller Rajiv van La Parra en topscorer Alfred Finnbogason de avond nog fraaier voor sc Heerenveen.

Het spandoek dat voor de aftrap achter het doel van PSV werd getoond was indrukwekkend en tegelijkertijd treffend voor deze wedstrijd. "Onze jeugd, onze trots", stond er op, met daarboven de getekende hoofden van Bilal Basacikoglu, Hakim Ziyech, Pele van Anholt, Luciano Slagveer en Kenneth Otigba. Ook Daley Sinkgraven en Joost van Aken hadden erbij gekund, want zij stonden dit duel in de basis. Voor Van Aken was dat de eerste keer; Sinkgraven maakte vorige week zijn basisdebuut.

In de lijn van het spandoek waren het de jonkies van sc Heerenveen die imponeerden. De thuisploeg moest het spel aan PSV laten, maar was gevaarlijk in de omschakeling. De rappe en behendige Bilal Basacikoglu speelde met zijn dreigende acties de beste rol aan Friese zijde. De cijfers voor rust waren duidelijk: sc Heerenveen had zeven kansen, allemaal voor Basacikoglu.

Bilal-3

De enige poging van het talent die succes opleverde, kwam na een half uur. Daley Sinkgraven gaf vanaf links een voorzet. In eerste instantie blokte Jetro Willems het schot, maar Basacikoglu nam de bal uit de rebound prachtig op de slof: 1-0. Vier minuten later had hij bijna weer gescoord. Een corner van Daley Sinkgraven leek matig, maar ineens was daar Basacikoglu. Het talent kwam goed voor zijn man en roste de bal net naast het doel.

De voorsprong was tegen de verhouding in, want PSV had tot dat moment een overwicht. In de tiende minuut had de ploeg op 0-1 kunnen staan. Een vrije trap van Adam Maher werd ingekopt door Zanka, maar Nordfeldt redde uitstekend. Uit een andere voorzet van Maher kopte Locadia in de handen van de sc Heerenveen-goalie.

De Friezen misten dit duel smaakmaker Hakim Ziyech. Joey van den Berg werd de 'gelegenheids nummer tien'. Trainer Marco van Basten had meer verschuivingen toegepast in zijn basiselftal. Joost van Aken, normaal centrale verdediger van Jong sc Heerenveen, begon als linksback. Pele van Anholt schoof door naar het middenveld, dat verder bestond uit De Roon en Van den Berg. In de aanval stond Daley Sinkgraven linksbuiten, Basacikoglu rechtsbuiten en in de spits uiteraard Finnbogason.

Na rust opende PSV sterk. Wel kreeg de ploeg hulp van Marten de Roon, die een te korte terugspeelbal op Nordfeldt afleverde. De doelman lette echter goed op en wist met een sliding de bal net op tijd weg te werken voor de aanstormende Locadia.

Net toen sc Heerenveen weer wat opleefde, kwam PSV ineens met een enorme kans. Voormalig sc Heerenveen-speler Narsingh gaf de bal goed voor. Bij de tweede paal stond Locadia klaar om te scoren. Er ontstond echter een enorme scrimmage voor de neus van Nordfeldt. Locadia deed dappere pogingen, maar kreeg de bal er maar niet in. Ook dankzij goed handelen van Nordfeldt.

Het laatste kwartier was smullen voor de Feanfans. sc Heerenveen verwende het publiek met goed voetbal en belangrijker nog: de ploeg scoorde twee keer. Invaller Rajiv van La Parra gaf al een signaal met een vlammend schot, dat nog kon worden gekeerd door Zoet. Vlak daarna was het wel raak. Van La Parra zette een fraaie een-twee actie op met Pele van Anholt. Toen de aanvaller de bal terug kreeg, schoof hij de bal knap met buitenkant rechts langs Zoet: 2-0.

De rollen leken even later omgedraaid te worden, maar een fijn passje van Van La Parra werd door Van Anholt niet verzilverd. De speler miste de bal volledig.

Dan Finnbogason. Hij ontsnapte in de slotfase van het duel aan de buitenspelval, en rende alleen op Zoet af. De doelman werd omspeeld, maar Willems was nog wel meegesprint namens PSV. De verdediger werd echter ook behendig uitgespeeld door Finnbogason, waarna de topschutter de bal rustig in de andere hoek kon schuiven. Zijn 26e competitietreffer en het slotstuk van een heerlijke voetbalavond in het Abe Lenstra stadion.

sc Heerenveen - PSV 3-0
30. Basacikoglu 1-0
79. Van La Parra 2-0
86. Finnbogason 3-0

Opstelling sc Heerenveen:
Nordfeldt, Marzo, Kum, Kruiswijk, Van Aken (88. Dijks), De Roon, Van den Berg, Van Anholt, Basacikoglu (66. Van La Parra), Finnbogason, Sinkgraven (88. Slagveer)