sc Heerenveen - NAC Breda
12 mei, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Streppel moet tegen VVV-Venlo opnieuw puzzelen

Gepubliceerd op 12 april 2018 15:05
Streppel moet tegen VVV-Venlo opnieuw puzzelen

Na het gelijke spel tegen FC Groningen wacht sc Heerenveen zaterdagavond het duel met VVV-Venlo. De Limburgers werden vorig seizoen kampioen in de Jupiler League en bezetten op dit moment de twaalfde plaats in de Eredivisie. "Het is ontzettend knap wat ze daar doen", vindt trainer Jurgen Streppel.

Door de blessures van Stijn Schaars en Martin Ødegaard begon Streppel met Jordy Bruijn in de basiself bij de Derby van het Noorden. De 48-jarige oefenmeester wacht voor het duel met VVV-Venlo een nieuwe puzzel, omdat Morten Thorsby tegen FC Groningen zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte en daardoor een schorsing uitzit.

En dus kijkt Streppel naar alternatieven. "Elke wedstrijd kijk je naar welke spelers je tot je beschikking hebt en hoe de tegenstander speelt. Door de schorsing van Thorsby zullen we het op een andere manier moeten aanpakken."

Luchtmacht

Die andere manier kan met andere spelers, maar ook bijvoorbeeld met een andere formatie. Na de gelijkmaker van Tom van Weert tegen FC Groningen, koos Streppel voor de luchtmacht. "We hebben een aantal jongens in de ploeg die twee meter zijn, maar een mix werkt vaak het beste. We moeten het spel lezen en daar vervolgens op anticiperen."

29102017233519_FPH5761

Vrijdag al vertrekt de selectie van sc Heerenveen naar het zuiden; een dag voor de wedstrijd. "Dat doen we wel vaker", legt Streppel uit. "We moeten ver reizen en een goede voorbereiding is vanzelfsprekend belangrijk. Ook met het oog op de wedstrijd van dinsdag tegen ADO Den Haag is het belangrijk dat we genoeg rust kunnen pakken." 

Hoewel het gat met de nummer zes voor sc Heerenveen net zo klein is als het gat met de nummer elf (drie punten), wil de trainer nog niet teveel naar andere clubs kijken. "We moeten zelf goed zijn, daar begint het bij. Na onze eigen wedstrijd moeten we pas kijken naar de andere ploegen."

Streppel heeft respect voor tegenstander VVV-Venlo, die als promovendus in de middenmoot terug te vinden is. "De laatste weken hebben ze het wat moeilijker, maar ik vind het ontzettend knap wat ze daar gezien hun middelen neerzetten. Ze hebben een aantal jongens in de selectie die een meerwaarde zijn: echte sterkhouders. VVV-Venlo heeft een paar spelers met specifieke kwaliteiten."

09122017234587_DSC7053

Met nog vier competitiewedstrijden op het programma, nadert het seizoen de ontknoping. "We zitten aan het eind van de competitie en dan zie je vaak aparte wedstrijden met verrassende uitslagen. Het spel golft in wedstrijden op en neer. Dat komt doordat er ploegen zijn die spelen met verschillende belangen. Het ene team staat onder druk, de andere totaal niet. Iedereen heeft zijn eigen belang. Wij moeten daar niet teveel naar kijken; we moeten alleen met onszelf bezig zijn."

De strijd om de play-offs voor Europees voetbal is al een tijdje bezig en zal ook in de komende duels nog doorgaan. "Maar voor ons is alleen de eerstvolgende wedstrijd belangrijk. We richten ons nu alleen op VVV-Venlo en we kijken nog niet verder vooruit."

29102017234844_29102017233494_FP10692