Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Te Vrede is fit: 'Blij dat ik weer terug ben'

Gepubliceerd op 27 september 2015 11:00
Te Vrede is fit: 'Blij dat ik weer terug ben'

Mitchell Te Vrede maakte zaterdag zijn rentree bij sc Heerenveen. De spits viel een kwartier voor tijd in tegen Vitesse (0-0), nadat hij drie weken met een enkelblessure kampte. Scoren deed hij niet, maar desondanks was Te Vrede erg blij met zijn eerste minuten.

In zijn hoofd was Te Vrede zelfs al eerder in de wedstrijd het veld opgekomen. Dat was na het moment dat de doelman van Vitesse ineens de bal bij Luciano Slagveer inleverde. ,,Vanaf de bank leek het er op dat Luciano de bal gewoon in het lege doel kon schieten.” Met een knipoog: ,,Ik stond al bijna in het veld om mee te juichen. Ik dacht: ‘waarom maakt hij nou een sliding?’ Luciano bleek toch niet zo gunstig voor het doel te staan als ik dacht. Ik kon de situatie niet goed inschatten vanaf de bank.”

Te Vrede leeft nou eenmaal erg mee met zijn teammakkers. ,,Op de bank zat ik heel veel mee te coachen tijdens de wedstrijd. Riep ik dingen als: geef die bal bij de tweede paal! Ook dacht ik: ‘o, die bal had ik wel willen hebben…”

In de slotfase mocht hij zelf meedoen. ,,Ik stond echt te popelen om weer te spelen. Tuurlijk wilde ik graag scoren. Ik kreeg een paar goede ballen en werd steeds meer gezocht door mijn teamgenoten. Dat is voor mij lekker. Het was echter in eerste instantie belangrijk om het punt binnen te slepen. Met een beetje geluk hadden we nog kunnen winnen, maar het had ook juist verkeerd af kunnen lopen. Als je in een matige serie zit zoals wij, is een 0-0 tegen Vitesse een prima punt.”

Mitchell te Vrede en een blessure. Het is een combinatie die niet vaak voorkomt. ,,Bij Feyenoord heb ik in 2,5 jaar tijd nooit een training gemist. Toen ik bij Feyenoord kwam, moest ik wel een operatie ondergaan. Daarna ben ik nooit meer geblesseerd geweest. Daarom baalde ik er zo van dat ik net bij mijn nieuwe club meteen geblesseerd raakte. Een tackle op de training… Tja, daar kun je niet veel aan doen. Ik ben erg blij dat ik weer terug ben.”

De eerste tekenen zijn goed, geeft de spits aan. ,,Ik heb nu vier dagen meegetraind. In het begin had ik wel een reactie, maar nu heb ik nergens last van. De enkel is nog wel een beetje dik, maar dat schijnt er bij te horen. Voor mij was het belangrijk dat ik weer deel uitmaakte van de groep en dat ik speelminuten kon maken. Dat is gelukt.”

De spits richt zich op komende vrijdag. Dan speelt sc Heerenveen een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Dat duel hoopt Te Vrede vanaf het beginsignaal mee te maken. ,,Maandag speel ik eerst met Jong sc Heerenveen om wedstrijdritme op te doen. Vrijdag ben ik helemaal hersteld. De coach beslist natuurlijk, maar ik ben fit.”