Heracles Almelo - sc Heerenveen
04 augustus, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Thorsby tweemaal trefzeker voor Jong Noorwegen

Gepubliceerd op 11 september 2018 20:24
Thorsby tweemaal trefzeker voor Jong Noorwegen

Morten Thorsby beleefde vanavond een fantastische avond met Jong Noorwegen in de Dalga Arena in Baku. De middenvelder van sc Heerenveen was tweemaal trefzeker en won met 1-3 van Jong Azerbeidzjan. Thorsby speelde 90 minuten mee bij het team van coach Smerud.

Jong Noorwegen is door de overwinning weer volop in de strijd om een ticket voor het EK onder 21 in Italië en San Marino, dat in 2019 gehouden zal worden. De Noren hebben nog altijd zicht op de bovenste plaatsen in de poule. Jong Duitsland en Jong Ierland staan welliswaar op plaats 1 en 2 in poule 5, maar van beide ploegen wisten de Noren al te winnen.

Jong Ierland staat bovendien op dit moment op achterstand tegen Jong Duitsland, hierdoor hebben de Noren nu virtueel evenveel punten als de Ieren. Er is alleen nog een verschil in doelsaldo tussen beide ploegen, Jong Ieland (+7) en Jong Noorwegen (+3). Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt Jong Noorwegen met Jong Ierland te moeten gaan strijden om plek twee en dus wellicht een plaats in de play-offs.

Alleen de beste vier nummers twee van de negen poules plaatsen zich voor de play-offs. Jong Noorwegen neemt het in de resterende duels nog op tegen Jong Duitsland en Jong Azerbeidzjan. Het duel tegen Jong Duitsland staat gepland op vrijdag 12 oktober.