Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van Amersfoort over FC Emmen-thuis: "Publiek vermaken"

Gepubliceerd op 2 november 2018 17:35

Zondag treft sc Heerenveen in het eigen Abe Lenstra stadion FC Emmen. De Drenten zijn dit seizoen voor het eerst actief op het hoogste niveau. Niet veel spelers van de Friezen stonden daardoor recentelijk tegenover de kersverse promovendus. Pelle van Amersfoort is een uitzondering. Hij blikt vooruit op het duel.

Oog voor de bal tegen AZ
Oog voor de bal tegen AZ

Met Almere City FC speelde Van Amersfoort in het seizoen 2015/2016 twee keer tegen FC Emmen. "Dat kan ik me nog goed herinneren", zegt de aanvallende middenvelder, die ook in de spits kan spelen. "Ik scoorde in beide wedstrijden twee keer. We wonnen thuis met 4-0. Ik maakte toen mijn basisdebuut. Uit wonnen we met 5-3."

Toen was Van Amersfoort een aanstormend talent. Drie jaar later is hij uitgegroeid tot een volwaardig lid van de selectie. Dit seizoen moet hij het vooral doen met invalbeurten, zoals woensdag in het bekertoernooi tegen Groene Ster. "Gelukkig konden we het in de tweede helft snel rechtzetten. Nu hopen op ODIN'59." Omdat het een amateurclub is? "Nee, zij komen uit Heemskerk, net als ik. Een aantal vrienden van me speelt er in het eerste. Het zou leuk zijn als we hen loten."

Controle aan de bal tegen FC Twente
Controle aan de bal tegen FC Twente

Saillant detail, ODIN'59 plaatste zich voor de achtste finales ten koste van FC Emmen (1-3). "Dat verwacht je niet, maar er gebeuren altijd verrassingen in de beker", weet Van Amersfoort. Wat denkt hij van het duel met de Emmenaren? "Ze begonnen goed aan het seizoen. Nu doen ze het misschien ietsje minder, maar dat kan zo weer anders zijn."

Toch moet sc Heerenveen zich niet te veel met de tegenstander bezighouden, maar moet de ploeg vooral naar zichzelf kijken, vindt Van Amersfoort. "We moeten scherp beginnen, tegen iedere tegenstander. Daar moeten we ons op focussen."

Tegen FC Emmen hoopt sc Heerenveen voor het eerst de drie punten in eigen huis te houden. "Ja, dat wordt nu wel eens tijd", zegt Van Amersfoort. "We moeten het thuispubliek vermaken en trakteren op een overwinning. We kunnen hartstikke goed voetballen. Dat willen en moeten we zondag laten zien."

De wedstrijd tussen sc Heerenveen en FC Emmen begint zondag om 12.15 uur.