Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van der Gaag: "sc Heerenveen is een ploeg met veel kwaliteiten"

Gepubliceerd op 23 februari 2018 17:00
Van der Gaag: "sc Heerenveen is een ploeg met veel kwaliteiten"

Excelsior reist zaterdag met een goed gevoel af naar Friesland voor het duel met sc Heerenveen. Vorige week won de ploeg namelijk in Arnhem van Vitesse. “Het resultaat tegen Vitesse heeft ons een boost gegeven”, vertelt Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag tegen RTV Rijnmond.

De Rotterdammers moeten het zaterdagavond stellen zonder Alessandro Damen, Desevio Payne  Zakaria El Azzouzi, Jordy de Wijs en Milan Massop. Laatstgenoemde noemt sc Heerenveen bij RTV Rijnmond een wisselvallige ploeg. “De ene week zijn ze een goed voetballende ploeg en een week later lukt er vrij weinig. Laten we hopen dat zij een mindere dag hebben en wij een goede”, vertelt de linksback.

20092017232595_FPH3239

Wout Faes kwam vorig seizoen uit voor sc Heerenveen en speelt inmiddels voor Excelsior. “Ik blik met een overwegend goed gevoel terug op die periode.” De centrale verdediger verwacht dat zijn ploeg op de counter gaat spelen. “sc Heerenveen wil voetbal brengen. Dat is ook hun kracht. Het is voor ons zaak om als een blok te staan en er dan snel uit te komen.”

Het is de derde ontmoeting tussen sc Heerenveen en Excelsior dit seizoen. De twee eerdere wedstrijden (competitie en beker) werden gewonnen door de Friezen. “Maar die wedstrijden kan je niet vergelijken met het duel van zaterdagavond”, vindt trainer Van der Gaag. “Wij hebben een positief resultaat neergezet tegen Vitesse, maar zij hebben het tegen PSV ook goed gedaan. sc Heerenveen is een ploeg met veel kwaliteiten.”