Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Veel vertrouwen bij sc Heerenveen voor topper PSV

Gepubliceerd op 16 december 2011 15:00
Veel vertrouwen bij sc Heerenveen voor topper PSV

sc Heerenveen sluit zondag de eerste competitiehelft af met een thuisduel tegen PSV. Als je kijkt naar de vorm van de Friezen komen de Eindhovenaren op het goede moment, maar dat kun je volgens trainer Ron Jans pas achteraf zeggen. Er is in elk geval veel vertrouwen bij sc Heerenveen opweg naar de topper, weet Jans. ,,Je voelt aan de hele groep dat ze zoiets hebben van: ‘kom maar op’. De wedstrijd leeft enorm. Ik denk dat wij weer een goede pot gaan spelen.”

sc Heerenveen probeert na AZ opnieuw een titelkandidaat in eigen huis te verslaan. Ron Jans ziet PSV als grootste titelfavoriet. ,,Ze zijn op dit moment niet op hun best, maar het is een hele goede ploeg. Dries Mertens is met zijn dribbels, overzicht en schoten heel gevaarlijk. Zakaria Labyad is een slimme voetballer, en Ola Toivonen is vorig jaar tegen ons (1-3 verlies, red.) de beslissende man geweest. Zo kun je nog wel even doorgaan."

Het vertrouwen in een mooi resultaat is echter groot bij de Friezen, en dat is ook niet zo vreemd. De ploeg van Jans is al dertien competitieduels op rij ongeslagen, en heeft de laatste wedstrijden uitstekend gespeeld. ,,Ik ben heel tevreden over de laatste twee duels (5-1 winst tegen AZ, en 0-5 winst tegen Excelsior, red.). Maar ook de wedstrijd daarvoor tegen NAC vond ik heel aardig. Er zit stabiliteit in deze groep. Dat zie je ook aan het feit dat we elke wedstrijd scoren. Het is een uitdaging om dat ook tegen PSV te doen, want die ploeg krijgt weinig doelpunten tegen." 

,,Vorig seizoen was Toivonen de beslissende man bij PSV", zegt trainer Ron Jans.
,,Vorig seizoen was Toivonen de beslissende man bij PSV", zegt trainer Ron Jans.

Nu het zo goed loopt bij sc Heerenveen komt de winterstop op een slecht moment, zou je kunnen zeggen. Maar zo denkt Jans niet. ,,Het heeft geen zin om zo te denken. Die wintertop is er nou eenmaal. We gaan lekker een weekje weg. Ik denk dat de spelers het niet zo erg vinden. Het is ook niet zo dat je na een aantal goede wedstrijden de volgende wedstrijd ook automatisch goed speelt. Het zou mooi zijn als we deze competitiehelft met onze ongeslagen reeks kunnen afsluiten, en dat we woensdag een ronde verder gaan in de beker. Dan gaan we met een lekker gevoel de kerst in.”