Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Verjongd beloftenteam niet opgewassen tegen Jong NEC

Gepubliceerd op 16 oktober 2017 22:01
Verjongd beloftenteam niet opgewassen tegen Jong NEC

Jong sc Heerenveen heeft vanavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Na drie ruime zeges op rij in de competitie en de beker, ging de ploeg van trainer Chris de Wagt ditkeer flink onderuit tegen Jong NEC: 3-0. Het beloftenteam van sc Heerenveen was extra verjongd, met vier spelers uit de Onder-19 ploeg en geen enkele spelers uit de eerste selectie. De ploeg kon geen vuist maken tegen Jong NEC, dat juist met een aantal Eredivisie krachten aantrad.

,,Het klinkt misschien gek na een 3-0 nederlaag, maar eigenlijk ben ik best tevreden", concludeert trainer Chris de Wagt. De trainer vierde tot nu toe een aantal dikke zeges op rij, maar vanavond volgde dus een ruime verliesbeurt. Maar wie de opstellingen van beide teams naast elkaar legde, kon wel een reden bedenken. ,,We speelden nu met een gemixte ploeg van beloftenspelers en Onder-19 spelers. Jong NEC had juist een aantal basisspelers uit de Eredivisie. Kijk naar hun aanval, met Larsson en Achahbar. Dat is een mooie ervaring voor onze talenten om daar tegen te spelen. We weten dat we niet elke week spelers van het eerste tot onze beschikking hebben. De ene week hebben we gewoon meer kwaliteit dan de andere."

Toch gaven de Friezen zich niet zomaar over. ,,We hebben het de tegenstander echt moeilijk gemaakt", geeft De Wagt aan. ,,Dat was ook ons doel. We speelden wat verdedigender dan normaal. Via de omschakeling zijn we een paar keer gevaarlijk geworden, maar ik vond dat we dat wel beter hadden moeten doen. We hadden nog veel meer kansen kunnen creëren."

Chris de Wagt: 'Jong NEC was vanavond gewoon te goed voor ons'
Chris de Wagt: 'Jong NEC was vanavond gewoon te goed voor ons'

Na ruim een half uur opende Larsson namens Jong NEC de score. Vijf minuten later maakte de zoon van Henrik Larsson ook de 2-0. Lange tijd bleef Jong sc Heerenveen vervolgens overeind, maar in de slotfase was ook Achahbar nog trefzeker.

,,De intentie bij onze spelers was in elk geval goed", vond De Wagt. ,,En dat is het enige wat ik van de spelers kan eisen. We hebben ons stinkende best gedaan, maar NEC was vanavond gewoon te goed voor ons."
 
Jong NEC - Jong sc Heerenveen  3-0
32. Larsson 1-0
38. Larsson 2-0
83. Achahbar 3-0


Opstelling Jong NEC:
Van Duin, Alberto, Spierings, Haouat, Aktas, Franssen, Bikel, Owobowale, Jansen, Larsson, Achahbar

Opstelling Jong sc Heerenveen:
Bekkema, Boasman, Magnusson, Soares, Borges (77. Adney), Amofa, Bruijn, Oliekan (59. Drkusic), Sanches, Hornkamp, Ras (7. Palamar)