sc Heerenveen - FC Twente
18 juli, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Vitesse na Ajax meest productieve thuisploeg

Gepubliceerd op 10 februari 2016 12:00

Vitesse, zaterdag in Arnhem tegenstander van sc Heerenveen, pakte veruit (20 van 33) de meeste punten in het eigen Gelredome. De Arnhemmers zijn bovendien na Ajax de meest productieve thuisclub van de Eredivisie.

VITESSE-THUISDUELS

Vitesse scoorde voor eigen publiek 23 goals. Alleen Ajax, dat in de Arena 28 maal het net wist te vinden, was in eigen stadion productiever. Het positieve doelsaldo is mede te danken aan enkele flinke uitslagen. SC Cambuur (4-1), FC Groningen (5-0) en FC Twente (5-1) maakten op pijnlijke wijze kennis met de offensieve kracht van spits Solanke c.s.

De Arnhemmers speelden elf maal thuis en wisten zes duels winnend af te sluiten. Daarnaast waren er twee gelijke spelen en drie nederlagen. Koploper PSV, Ajax en AZ waren Vitesse in Arnhem de baas. Vitesse begon het seizoen sterk met vier thuiszeges op rij, maar wist van de laatste zeven thuisoptredens er slechts twee te winnen.

Vitesse kwam in eigen stadion drie maal niet tot scoren en wist vijf keer de nul te houden. De laatste beide thuisduels kwam Vitesse niet verder dan een gelijkspel

Thuisduels Vitesse    
Vitesse Roda JC 3-0
Vitesse SC Cambuur 4-1
Vitesse De Graafschap 3-0
Vitesse FC Groningen 5-0
Vitesse Ajax 1-3
Vitesse AZ 0-2
Vitesse NEC 1-0
Vitesse PSV 0-1
Vitesse FC Twente 5-1
Vitesse PEC Zwolle 1-1
Vitesse Excelsior 0-0