sc Heerenveen - FC Utrecht
22 september, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Vroege voorsprong, maar geen winst voor sc Heerenveen

Gepubliceerd op 15 juli 2012 00:07
Vroege voorsprong, maar geen winst voor sc Heerenveen

Ondanks een vroege treffer van Ramon Zomer heeft sc Heerenveen het oefenduel tegen FC Eindhoven niet gewonnen. Op de laatste dag van het trainingskamp op Terschelling werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen de nummer drie van afgelopen seizoen in de Jupiler League. Gezien de verhoudingen op het veld was het een terechte uitslag. De nieuwe aanwinst Gianni Zuiverloon kwam in dit duel na 64 minuten binnen de lijnen.

De duels waarin het doelpunten regent voor sc Heerenveen zijn voorbij. In het resterende oefenprogramma treffen de Friezen namelijk geen amateurteams meer. De oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven vormde de eerste 'echte' test voor de ploeg van Marco van Basten in deze voorbereiding. Waar in de voorgaande oefenduels makkelijk gewonnen werd van de amateurploegen Gaasterlân/Sleat (0-8) en Be Quick Dokkum (0-9), kon er nu op meer weerstand gerekend worden.

Dat gebeurde ook. FC Eindhoven, de nummer drie van de Jupiler League van vorig seizoen, speelde bij vlagen prima voetbal. sc Heerenveen had hier moeite mee. De ploeg werd gedwongen de bal steeds terug te spelen, waardoor er nauwelijks kansen gecreëerd werden.

Een uitzondering hierbij ontstond na zes minuten spelen. Een mooie indraaiende vrije trap van Mark Uth werd door Ramon Zomer prima ingekopt: 1-0. Ondanks de snelle treffer lukte het sc Heerenveen niet om door te drukken, en Eindhovenaren vast te zetten. Het meeste balbezit was wel voor sc Heerenveen, maar kansen kwamen er niet.

Hakim Ziyech is bezig aan een actie
Hakim Ziyech is bezig aan een actie

De beste mogelijkheden voor rust waren zelfs voor FC Eindhoven. Brian Vandenbussche moest halverwege de eerste helft veelvuldig in actie komen. In de 25e minuut lukte het hem niet om een hoge voorzet te klemmen, waarna Jason Bourdousche de bal namens FC Eindhoven oppikte. Met een fraaie actie omspeelde hij Jukka Raitala, en schoot vervolgens de bal in het zijnet. Vandenbussche reageerde tien minuten later wel heel knap op een uithaal van Rob van Boekel. Daarmee was het gevaar nog niet voorbij, want Vandenbussche zag even later ook nog een schot boven zich op de lat belanden.

sc Heerenveen brak er voor rust één keer gevaarlijk uit, maar Rajiv van La Parra stuitte op doelman Benjamin van Leer. Op slag van rust mikte Sven Kums een vrije trap net naast. Chris Kum, die als rechstback speelde, was er op dat moment niet meer bij. Hij kreeg een flinke tik op z’n voet, en moest zich in de 41e minuut laten vervangen door Doke Schmidt.

Na rust nam Oussama Tannane de plaats in van Rajiv van Parra, en de aanvaller toonde meteen een aantal mooie acties. Hij zette snel na zijn invalbeurt een prachtige één-twee op met Filip Djuricic (met een mooi hakje tikte hij de bal terug naar Tannane), maar hij schoot voorlangs. Even later gaf Tannane een afgemeten voorzet op het hoofd van de inlopende Matthew Amoah, maar de spits mikte over.

Gianni Zuiverloon maakte zijn eerste minuten voor sc Heerenveen, sinds zijn komst deze week
Gianni Zuiverloon maakte zijn eerste minuten voor sc Heerenveen, sinds zijn komst deze week

In de 55e minuut was Amoah alsnog dicht bij een treffer. Hij dook voor doelman Van Leer op, en leek de keeper met een wippertje te passeren. De bal werd echter nog door een FC Eindhoven-verdediger van de lijn gehaald. Ondanks dat sc Heerenveen in de tweede helft wel gevaarlijker was, wist de ploeg niet te scoren.

FC Eindhoven lukte dat 28 minuten voor tijd wel. Uit een vrije trap pegelde Maikel Verkoelen de 1-1 achter Brian Vandenbussche binnen. Twee minuten later kwamen er negen nieuwe namen in de ploeg van sc Heerenveen, waaronder Gianni Zuiverloon. Net als de hele ploeg van sc Heerenveen kwam de verdediger in het restant van de wedstrijd niet in de problemen. Zelf wisten de Friezen ook niet meer te scoren.

sc Heerenveen – FC Eindhoven 1-1
6. Zomer 1-0
62. Verkoelen 1-1

Opstelling sc Heerenveen:
Vandenbussche, Kum (41.Schmidt), Gouweleeuw (64.Zuiverloon), Zomer (64.Kruiswijk), Raitala (64.Aktaou), Kums (64. De Roon), van Anholt (64. Ziyech), Djuricic (64.Kainz), Uth (64.Valpoort), Amoah (64.Fazli), Van La Parra (64.Tannane)