Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

'We zijn teveel in het spel van Roda JC meegegaan'

Gepubliceerd op 3 december 2017 17:40
'We zijn teveel in het spel van Roda JC meegegaan'

sc Heerenveen heeft vanmiddag een onnodige nederlaag geleden tegen Roda JC: 2-1. sc Heerenveen kwam verdiend op voorsprong, maar na de 0-1 ging het mis. De Friezen gingen teveel mee in het spel van Roda JC, en kregen twee makkelijke tegengoals. Een frustrerende middag, vond Stijn Schaars.

,,We hadden de wedstrijd onder controle,” sprak de aanvoerder. ,,We speelden goed. We creëerden veel kansen en maakten een goede goal.” sc Heerenveen had inderdaad de meeste dreiging in dit duel, maar wist Hidde Jurjus lange tijd niet te passeren. Pas na een kwartier in de tweede helft kwamen de Friezen alsnog terecht op voorsprong. Kik Pierie passte de bal in op Veerman, die de combinatie aanging met Vlap. Toen Veerman de bal terug ontving, plaatste hij de bal van afstand fraai in de hoek langs Jurjus: 0-1.

Veerman was blij met zijn goal, maar had natuurlijk liever gewonnen. ,,Persoonlijk is die goal voor mij erg mooi. Maar je koopt er niet veel voor. Hoe het kan dat we niet gewonnen hebben? Dat is nu wel de vraag die overheerst bij ons.”

Er leek namelijk niks aan de hand voor sc Heerenveen. ,,We hebben tot aan de 1-1 niets te duchten gehad van Roda JC”, vond trainer Streppel. ,,Wij hadden voor rust al afstand moeten nemen en dan was er niks aan de hand geweest. Daar hebben we genoeg kansen voor gehad.” Veerman: ,,Dat je de wedstrijd op deze manier nog verliest is wel heel zuur.” Streppel voegt toe: ,,We zijn wel erg barmhartig voor Roda JC geweest”.

Makkelijke tegengoals


De spelers en trainer doelen op de tegentreffers, die makkelijk weggegeven werden door sc Heerenveen. Streppel: ,,We verliezen het alsnog door een standaardsituatie en een persoonlijke fout. Beide erg vervelende goals.” Schaars: ,,De 1-1 uit de vrije trap hebben we niet goed verdedigd. Schahin stond helemaal vrij.”

Na de 1-1 had sc Heerenveen het moeilijker. Schaars: ,,Roda JC ging opportunistischer spelen. Dan moeten we extra strijd in de wedstrijd gooien, want er gaan dan gaten vallen bij de tegenstander. Je moet je daar onderuit voetballen. Maar als je elke bal gelijk naar voren peert, krijg je het spelletje waar Roda juist van houdt. En wij niet. Je moet juist wachten en de bal in de ploeg houden. Hebben we niet gedaan.”

,,Er ontstond paniek in de tent bij ons”, gaf Veerman aan. Streppel is het met de spits eens. ,,We hadden rustiger aan de bal moeten blijven. Geen lange ballen naar voren spelen, maar de bal rond laten gaan. Dat kunnen we goed. We zijn na de 1-1 meegegaan in het spel van Roda JC, en dat is de grootste frustratie van vandaag.”

Vijf minuten voor tijd kreeg sc Heerenveen de fatale tegentreffer om de oren. De Friezen kregen de bal achterin niet goed weggewerkt, waarna de bal bij Milts belandde. De invaller haalde uit en zag zijn schot (mogelijk van richting veranderd) binnenvliegen. Een onnodige nederlaag voor sc Heerenveen.