Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Winst O13 en O15, verlies O17 en O19

Gepubliceerd op 19 februari 2018 18:13
Winst O13 en O15, verlies O17 en O19

De jeugdploegen van sc Heerenveen hebben afgelopen zaterdag wisselvallig gepresteerd. Winst was er voor de O13 en O15, maar O17 en O19 verloren hun wedstrijd. O11 speelde doelpuntrijk gelijk.

sc Heerenveen O19 - Sparta Rotterdam O19 0-1 (0-2)

Sparta Rotterdam begon goed aan de wedstrijd. Met een snelle goal in de tweede minuut hadden de bezoekers de 0-1 te pakken. De spits van Sparta werd goed de diepte ingestuurd en scoorde vervolgens beheerst. sc Heerenveen herstelde zich snel na deze slechte start. Het positiespel werd beter en de Friezen kregen meer overwicht. Kansen waren er echter nauwelijks. In minuut 27 veroverde Cain Seedorf de bal en hij kreeg de eerste grote kans om gelijk te maken, maar dit slaagde niet.
 
In de tweede helft was het elftal van sc Heerenveen ongeduldig en daardoor ook slordig. “Wij werden gevaarlijk bij spelhervattingen, maar echte kansen kregen we niet”, aldus hoofdtrainer Paul Raveneau. Een kwartier voor tijd kreeg Sparta een strafschop, die in het doel van sc Heerenveen eindigde: 0-2.

De thuisclub kreeg vijf minuten voor tijd ook een strafschop, maar deze werd gemist door aanvoerder Vanja Drkusic. Tot overmaat van ramp kreeg sc Heerenveen vlak voor tijd ook nog eens een rode kaart. Aleksander Palamar moest het veld verlaten. ”In een gelijkopgaande wedstrijd was Sparta afgelopen zaterdag efficiënter in het benutten van de spaarzame kansen", vertelde Raveneau. "sc Heerenveen kon Sparta geen pijn doen.”  
 
Opstelling
Trevor Doornbusch, Quinzairo Boasman, Vanja Drkusic, Luka Kocjancic, Marcello Beuker (46. Joshua Adney), Bikir Heimisson (80. Christos Almpanis), Jesse Oliekan (36. Jakub Wrzesniak), Aleksander Palamar, Cain Seedorf, Emil Frederiksen, Jan Ras.

Scoreverloop
3. 0-1 Sparta Rotterdam
79. 0-2 Sparta Rotterdam

Jeugdfoto

sc Heerenveen O17 - FC Emmen O17 1-3 (0-0)

Het elftal van sc Heerenveen O17 verloor teleurstellend met 1-3 van FC Emmen. Tijdens de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht, want tot en met minuut 35 werd er prima gevoetbald. Daarna werd het slordig. Desondanks ging O17 toch met een 1-0 voorsprong de rust in, door een treffer van Kay Dollenkamp.
 
“Als je goed bent, moet je in de rust met 4-0 voorstaan”, vertelt trainer Ronnie Pander: ”Na rust was er een ander sc Heerenveen. Helaas in een negatief opzicht. Wij zijn niet meer dominant en steken er te weinig energie in. Bovendien onderschatten wij een paar cruciale momenten, waardoor wij zeer onnodig drie tegengoals krijgen.”

sc Heerenveen probeerde de wedstrijd nog om te draaien en kreeg ook kansen, maar het elftal bleek niet adequaat en scherp genoeg. Hierdoor lijdt sc Heerenveen O17 een onnodige nederlaag. “En dat is zwaar balen.”
 
Opstelling
Thijs Ouwehand, Sijtse Nijboer (64. Leon van Empel), Jesse Vermaning (55. Chris van der Zee), Guus Offerhaus, Marvellous Adedeji, Stefan Westra, Eddo Nyamsangya, Dhenahro Nunumete, Kay Dollenkamp, Nordin Tahboun (67. Chima Anyasi), Felida Dilivio;
 
Scoreverloop:
10. 1-0 Kay Dollenkamp
43. 1-1 FC Emmen
45. 1-2 FC Emmen
61. 1-3 FC Emmen

footo 3

FC Emmen - sc Heerenveen O15 0-4 (0-4)

Afgelopen zaterdag werd er geoefend in Emmen tegen FC Emmen O15. sc Heerenveen liet een prima eerste helft zien en kwam al snel op voorsprong. Melle Joop Witteveen scoorde al na 3 minuten. Hij bleef koel toen hij plotsklaps voor de keeper stond. Binnen 10 minuten verdubbelde hij de voorsprong door een schitterend lobje.
 
Na 15 minuten werd het 0-3 doordat Juninho een terugspeelbal van FC Emmen onderschepte en vervolgens de keeper simpel omspeelde. Tien minuten later kreeg sc Heerenveen een corner en vanuit een scrimmage schoot Jens Klaverboer zelfs de 0-4 binnen. Na de rust kwam Emmen iets beter in de wedstrijd, maar het elftal van O15 gaf bijna geen kansen weg. De wedstrijd eindigde dan ook in een 0-4 overwinning.
 
Opstelling
Gedeon de Groot, Willard Timmerman, Caleb Asante, Quinten Klomstra, Roan van der Plaat, Imanuel Bonsu, Couhaib Driouech (35. Trustin van`t Loo), Yairo Hoffman (35. Jens Schraven), Jens Klaverboer, Melle Joop Witteveen, Juninho Garconius;

Scoreverloop
3. 0-1 Melle Joop Witteveen
10. 0-2 Melle Joop Witteveen
15. 0-3 Juninho Garconius
25. 0-4 Jens Klaverboer

foto 2

sc Heerenveen O13 - FC Utrecht O13 3-2 (2-0)

Winst was er voor sc Heerenveen O13. Met 3-2 wonnen zij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De mannen gingen met een voorsprong van 2-0 de rust in en na de pauze werd het snel 3-0. Het was een spannende wedstrijd, want in de slotfase werd het nog 3-1 en in de blessuretijd zelfs nog 3-2.
 
Het elftal speelde een goede eerste helft, verdedigend compact, maar naar voren. O13 gaf weinig kansen weg. “Zelf creëerden wij wel kansen. Via Yoram Boerhout kwamen we voor met 1-0. Het veldoverwicht bleef en met een vrije trap scoorde Dimitris Rallis de verdiende 2-0”, vertelde trainer Niek Westra. ”Na de rust begonnen we goed en Yoram Boerhout scoorde al snel zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.”
 
Al snel na de 3-0 speelde FC Utrecht lange ballen en verloor sc Heerenveen de controle. Het werd nog spannend in de slotfase. In de laatste minuut scoorde Utrecht de 3-1 door een fout in de opbouw. En net voor het eindsignaal werd het uit een lange bal nog 3-2. Dit was tevens de eindstand.
 
“Een belangrijke en verdiende overwinning. Met name de eerste helft was goed, maar in de laatste fase van de tweede helft vallen we te ver terug”, zei Westra. 
 
Opstelling
Bernt Klaverboer, Justin Valerius, Kaj Schlette, Hylke Priem, Finn van de Berg, Boaz Zuman, Tije Heeres (38. Thom Faber), Ingmar Mulder, Yoram Boerhout (38. Harm Jan Smits), Dimitris Rallis, Bold Purev (40. Frans Kallenkoot)

Scoreverloop
5. 1-0 Yoram Boerhout
15. 2-0 Dimitris Rallis
33. 3-0 Yoram Boerhout
58. 3-1 FC Utrecht
60. 3-2 FC Utrecht

17022018237016_FPH3703

sc Heerenveen O11 - FC Emmen 4-4 (2-4)

sc Heerenveen begon erg goed aan de wedstrijd tegen FC Emmen. De Onder 11 weet door een hoog baltempo en hoge pressing veel kansen te creëren. Na vijf minuten spelen staat de thuisclub al met 2-0 voor. Terwijl het wachten was op de 3-0, viel de 2-1 voor FC Emmen. De tegengoal was het kantelpunt van de wedstrijd.
 
Voetballend werd er teveel in de as gezocht, terwijl de ruimte voor een overtal aan de zijkant was. De ruststand was 2-4. In de tweede helft kwamen de Friezen goed uit de kleedkamer en al snel wordt het 3-4 door een vrije trap van Ruben Veer. Daarna kreeg sc Heerenveen een penalty tegen, maar deze werd gemist door Emmen. Hierdoor bleef de thuisclub in de wedstrijd.

Al snel kwam O11 terug tot 4-4 en kreeg het zelfs nog kansen op de overwinning. Gescoord werd er echter niet meer. De start was heel goed, maar het elftal wist dit niet vast te houden. In de tweede helft is er hard gewerkt om terug te komen. Het positiespel was op bepaalde momenten goed, alleen een hard werkend en fysiek FC Emmen wist sc Heerenveen op 4-4 te houden.
 
Selectie:
Tjalling van Keimpema, Jesse Doetjes, Jesse Hellinga, Koen Hettema, Kai Jansen, Julian Nicolai, Ruben Veer, Noah Visbeen, Tijn van Vliet;

Scoreverloop
3. 1-0 Kai Jansen
4. 2-0 Ruben Veer
11. 2-1 FC Emmen
18. 2-2 FC Emmen
20. 2-3 FC Emmen
25. 2-4 FC Emmen
31. 3-4 Ruben Veer
40. 4-4 Ruben Veer

17022018237017_FPH3699

Elfde plek voor sc Heerenveen O11 op internationaal toernooi

Een dag na het treffen met FC Emmen, kwam O11 in actie op een internationaal toernooi in Helmond. Het elftal eindigde als derde in de poule en speelde hierdoor om plek 9 tot en met 16 van de in totaal 28 deelnemende teams. O11 speelde teveel wedstrijden gelijk die het eigenlijk had moeten winnen.

sc Heerenveen scoorde een aantal keer uit fantastische aanvallen over meerdere schijven. Tijdens alle wedstrijden was er de intentie om mooi te voetballen, maar in een overtalsituatie lag het tempo nog wat te laag om het uit te spelen. sc Heerenveen kreeg vaak genoeg kansen, maar de afwerking liet af en toe te wensen over. Uiteindelijk eindigde O11 als elfde en kan terugkijken op een goed en leerzaam toernooi.

Uitslagen
sc Heerenveen - De Graafschap 5-0
Alverio Wassenaar, Ruben Veer, Jesse Doetjes, Jesse Hellinga & eigen doelpunt
sc Heerenveen - FC Utrecht 1-0
Kai Jansen
sc Heerenveen - STVV 0-0
sc Heerenveen - Sparta Rotterdam 1-1

Noah Visbeen
sc Heerenveen - Zeeburgia 1-1
Jesse Doetjes
sc Heerenveen - PSV 0-0
sc Heerenveen - BFC Bussum 3-1

Jesse Hellinga, Alverio Wassenaar & Tijn van Vliet
sc Heerenveen - Royal Antwerp 0-0 (1-2 verlies na strafschoppen)
sc Heerenveen - Sparta Rotterdam 3-0

Ruben Veer 3x

De finale werd na strafschoppen gewonnen door Ajax. Zij versloegen AZ.