Ajax - sc Heerenveen
24 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Xander Houtkoop over FC Emmen

Gepubliceerd op 3 juni 2009 00:00
Xander Houtkoop over FC Emmen

Xander Houtkoop maakt komend seizoen de overstap van sc Heerenveen naar FC Emmen. De twintigjarige middenvelder zei niet meteen ja op het voorstel om naar Drenthe te vertrekken. ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij sc Heerenveen, dus ik moest er wel even goed over nadenken,” vertelt Houtkoop. Met het oog op zijn ontwikkeling koos hij toch voor FC Emmen.

Xander Houtkoop heeft nu een goed gevoel bij zijn keuze. ,,Ik krijg veel complimenten en felicitaties van trainers en spelers, wat mij des te meer aangeeft dat ik de juiste keus heb gemaakt.’’ Ook heeft hij er vertrouwen in dat zijn nieuwe trainer hem beter kan maken. ,,De afgelopen twee seizoenen heeft hij de vrouwen van sc Heerenveen getraind en ik heb daar veel goede verhalen over gehoord,” aldus Xander Houtkoop. Daarbij kan de ervaring van zijn toekomstige medespelers volgens hem ook een positieve bijdrage leveren aan zijn ontwikkeling.

Xander Houtkoop verschijnt dreigend voor het doel van RKC Waalwijk.
Xander Houtkoop verschijnt dreigend voor het doel van RKC Waalwijk.


Xander Houtkoop speelde afgelopen seizoen in jong sc Heerenveen als aanvallende middenvelder. ,,Achter de spitsen voel ik me vrij in het veld en kom ik het meest tot mijn recht,” zegt de voetballer. Met zijn snelheid, behendigheid, inzicht en scorend vermogen, is Xander Houtkoop van vaste waarde voor het beloftenteam van de pompeblêdenformatie. Naar eigen zeggen moet hij vooral nog aan zijn balvastheid werken.. Hoewel hij afgelopen seizoen vijf maal scoorde, even vaak als Paulo Henrique, wil Xander Houtkoop meer doelpunten maken. Alleen Donovan Deekman staat met zeven doelpunten boven hem. ,,Ik heb er wel wat in liggen, maar heb voor mijn gevoel ook een boel kansen laten liggen. Die hadden er gewoon in gemoeten. Daar wil ik aan werken,” vertelt Houtkoop.

Xander Houtkoop in actie in het thuisduel van jong sc Heerenveen tegen Ajax.
Xander Houtkoop in actie in het thuisduel van jong sc Heerenveen tegen Ajax.


De voetballer neemt zijn sport erg serieus en doet er alles aan om constant het beste uit zichzelf te halen. Dit is niet altijd zo geweest. ,,Ik zit al vanaf de D-junioren bij sc Heerenveen, maar in die tijd realiseerde ik me nog lang niet dat ik van mijn hobby mijn werk kon gaan maken,” zegt Houtkoop. Dat hij de kantjes er soms vanaf liep, bleef niet onopgemerkt bij de trainers. ,,Bij de overstap naar de A1 ben ik door het oog van de naald gekropen,” aldus de middenvelder. Vanaf dat moment heeft hij de knop omgedraaid en is hij zich volledig op het voetbal gaan concentreren. Xander Houtkoop zijn grote droom is om mee te draaien in de Engelse competitie met Manchester United. ,,Dat lokt mij enorm. Vooral het snelle spel, de supporters en alles eromheen.” De grote club trekt hem ook, omdat zijn grote voorbeeld Christiano Ronaldo daar speelt. “Wat hij allemaal doet met een bal, vind ik echt geweldig!” zegt Houtkoop. De jonge voetballer heeft gelukkig nog alle tijd om te dromen over deze gouden toekomst. “Ik moet eerst maar eens die basisplaats bij FC Emmen zien te veroveren,” aldus Houtkoop.