sc Heerenveen - NAC Breda
12 mei, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Younes Namli wil club en fans ‘blij maken’

Gepubliceerd op 2 januari 2015 13:24
Younes Namli wil club en fans ‘blij maken’

sc Heerenveen heeft zich versterkt met de 20-jarige Deen Younes Namli. De middenvelder komt over van AB. Namli wordt in eigen land gezien als één van de grote talenten van de Deense competitie en sluit meteen aan bij de selectie van Dwight Lodeweges. Hij tekent in Friesland voor 2,5 jaar.

Younes Namli, zoon van Marokkaanse ouders, begon op vierjarige leeftijd met voetballen in Skowlunde, een voorstad van Kopenhagen. Op zijn dertiende kwam het talent bij Brøndby IF terecht. Als gevolg van blessures keerde hij na een jaar terug naar Skowlunde waar AB hem oppikte.

Younes Namli debuteerde bij AB op 17-jarige leeftijd in het eerste elftal. Sindsdien speelde hij 48 duels in de hoofdmacht van de Deense club. Younes Namli is een technisch begaafde linkspoot die ook beide vleugels uit de voeten kan. ,,Ik speel waar de trainer wil dat ik speel, maar mijn voorkeur gaat uit naar een aanvallende rol op het middenveld,’’ vertelt de nieuwe aanwinst van sc Heerenveen.

Simon Thern tekent in bijzijn van voorzitter Jelko van der Wiel.
Simon Thern tekent in bijzijn van voorzitter Jelko van der Wiel.

De Deen liep december vorig jaar een aantal dagen stage bij sc Heerenveen. Die kennismaking beviel van beide kanten dermate goed, dat er een contract uit voortvloeide. Younes Namli is blij met de kans die sc Heerenveen hem biedt. ,,In Denemarken ligt de nadruk op fysiek, in Nederland is techniek belangrijker. Ik denk daarom dat het voetbal in de Eredivisie mij veel beter ligt. Dit is een perfecte stap.’’

Van Marc Nygaard, oud-speler van sc Heerenveen en tegenwoordig spelersmakelaar, hoorde Younes Namli louter goede berichten over de Friese club. ,,Ik heb met Marc bij AB gespeeld. Hij is eerlijke en ervaren man en vertelde me veel goeds over Heerenveen. Hij denkt dat dit de juiste keuze is voor mij. Ik wil me bij Heerenveen verder ontwikkelen en met mijn spel de club en fans blij maken.’’

Manager voetbalzaken Hans Vonk is tevreden met de komst van Younes Namli. ,,Younes is een welkome versterking. Zijn komst geeft ons aanvallend extra mogelijkheden.’’ Naast Younes Namli werd vanmiddag ook de Zweedse middenvelder Simon Thern officieel gepresenteerd. Thern tekende in december al een 3,5 jarig contract bij sc Heerenveen.

Voorzitter Jelko van der Wiel wordt geflankeerd door de nieuwe aanwinsten Simon Thern (l) en Younes Namli.
Voorzitter Jelko van der Wiel wordt geflankeerd door de nieuwe aanwinsten Simon Thern (l) en Younes Namli.