AZ - sc Heerenveen
19 oktober, 18:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Zeges voor O17 en O15; nipte nederlagen O19 en O13

Gepubliceerd op 8 oktober 2018 12:55

Naast het vlaggenschip kwamen zaterdag ook de jeugdteams van sc Heerenveen in actie. De Friese talenten boekten wisselende resultaten. Zo wisten Onder 17 en Onder 15 overtuigend te winnen en waren er nipte nederlagen voor Onder 19 en Onder 13.

uitslagen-jeugdopleiding(2)

Onder 19 ging in eigen huis nipt onderuit tegen FC Utrecht (2-3). Zuur, zeker omdat het nog zo goed aan de wedstrijd was begonnen. Vanuit de omschakeling wisten de Friezen meerdere keren gevaarlijk te worden. Uit twee van zulke momenten scoorde Arjen van der Heide: 1-0 en 2-0.

De spanning kwam weer terug in de wedstrijd door een doelpunt van Mehdi Lehaire: 2-1. Na het tegendoelpunt ging probeerde Onder 19 er weer veelvuldig uit te breken. Bij een van die counters trok een verdediger van FC Utrecht aan de noodrem, waarop de scheidsrechter hem met rood van het veld stuurde. Toch kwamen de bezoekers op gelijke hoogte: 2-2.

Met tien man ging FC Utrecht inzakken en waren zij het die op de counter gingen loeren. De Domstedelingen kregen na een snelle uitbraak een vrije trap en wisten hieruit te scoren: 2-3. In de resterende tijd kreeg Onder 19 nog wel wat mogelijkheden, maar het mocht niet meer baten.

Op zaterdag 20 oktober komt Onder 19 weer in actie. Dan is in Wijdewormer AZ de tegenstander. Aftrap: 15.00 uur.

Onder 17 wint van FC Twente

Onder 17 won zaterdag van directe concurrent FC Twente (4-1). De Enschedeeërs hadden voor aanvang van de wedstrijd net als Onder 17 drie punten verzameld, maar zien door de nederlaag de Friezen een sprongetje op de ranglijst maken en goede zaken doen voor een plek bij de eerste acht.

Onder 17 begon goed aan de eerste helft. Het team van trainer Wilco Hellinga kreeg vrij vlot in de wedstrijd al drie grote kansen om de score te openen, maar slaagde hier niet in. Daarna kwam FC Twente beter in de wedstrijd en ging het gelijk op. Vlak voor rust wist Onder 17 de ban te breken. Orri Kjartansson bezorgde na goed doorzetten de bal bij Rinor Zejnullahu en die schoot de bal fraai in de kruising: 1-0.

In de eerste twintig minuten na rust was FC Twente de betere ploeg en kwam op gelijke hoogte. Keeper Jaimy Kroesen bokste de bal tegen Chima Anyasi op en verdween in de eigen goal viel: 1-1. Onder 17 rechtte de rug en kwam in de zestigste minuut weer op voorsprong. Een mooie assist van de goed spelende Sijtse Nijboer kwam bij Djenahro Nunumete terecht en die schoot de bal fraai in het dak van de goal: 2-1.

Onder 17 werd sterker en sterker en drukte dat uit in doelpunten. Eerst knikte de debuterende Teun Wilke uit een voorzet van Nijboer raak en in de slotfase maakte Cris van der Zee er met een fraai wippertje 4-1 van.

Volgende week is koploper Vitesse de tegenstander. Dit duel begint om 14.30 uur op Sportpark Skoatterwâld.

Onder 15 wint wederom

Koploper Onder 15 heeft opnieuw drie punten weten te pakken. Op Sportpark Skoatterwâld werden de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch verslagen (3-1).

06102018243180_FPH2569

Toch waren het de gasten die al vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwamen door een goal van Devinyo Molle: 0-1. Onder 15 moest in de achtervolging en ging vlot na de achterstand de wedstrijd domineren. FC Den Bosch zakte in, maar slaagde er niet in de Friezen af te stoppen.

Rowan Besselink van FC Den Bosch liep een voorzet in eigen goal, net voordat Darren Wevers de bal kon binnen tikken: 1-1. Daarna zette Yoram Boerhout Onder 15 op voorsprong door de bal feilloos binnen te schieten: 2-1. Even later dribbelde Timo Zaal door de as naar binnen en bereikte Wevers, die vervolgens het steekpassje bekroonde met een doelpunt: 3-1.

06102018243178_FPH2526

Trainer Menno van Dam van Onder 15 was na afloop tevreden. "Het is goed te zien dat de jongens mentaliteit toonden toen ze achter kwamen te staan. Aan de bal konden we domineren en bij het verdedigen maakten we het de tegenstander moeilijk."

Zaterdag 13 oktober staat de uitwedstrijd tegen Willem II op het programma. Het duel in Tilburg begint om 12.30 uur.

Nederlaag voor Onder 13

Onder 13 verloor in Wesepe van Go Ahead Eagles (1-0). "Een teleurstellend resultaat gezien het wedstrijdbeeld", concludeerde coach Niek Westra. Onder 13 was dominant en speelde veelal op de helft van de tegenstander, maar scoorde niet.

In de openingsfase ging Onder 13 meteen op zoek naar een goal en kreeg hiervoor ook kansen. In de omschakeling probeerde Go Ahead Eagles eruit te komen. In de twintigste minuut kwam Onder 13 op achterstand. Keeper Yannick Agbagni verwerkte een bal niet goed en zag deze het doel in gaan. De gasten gingen voor rust op zoek naar de gelijkmaker, maar tevergeefs.

Onder 13 ging in de tweede helft ging meer risico nemen waardoor kwamen er grotere ruimtes op het veld ontstonden. Go Ahead Eagles kon Onder 13 goed in bedwang houden, waardoor het 1-0 bleef voor Kowet.

"Gezien het aantal kansen hebben we onszelf opnieuw, net als tegen NAC Breda, tekort gedaan door de wedstrijd niet te winnen", vond Westra. "De manier waarop er gespeeld is stemt mij tevreden. We hebben meer dan voldoende kansen gecreëerd, dat betekent dat we goed hebben gespeeld in balbezit."

Zaterdag 13 oktober speelt Onder 13 thuis tegen De Graafschap. De aftrap van dit duel is om 11.00 uur.

Onder 11 actief op minitoernooi

Onder 11 deed mee aan een minitoernooi bij Sparta Rotterdam. Tegenstanders waren de gastheer zelf, Vitesse en AZ. Helaas was het goede spel van Onder 11 niet terug te zien in de resultaten. Wilt de Jong en Koen Hettema kwamen op het toernooi tot scoren.

In een pittig deelnemersveld wist Onder 11 uitstekend weerstand te bieden. “Voetballend zijn onze jongens erg goed, totdat we op de helft van de tegenpartij komen. Daar valt nog veel winst te behalen”, zei trainer Jeffrey Mast. "Het ging te vaak mis bij het uitspelen van een overtalsituatie."

Verdedigend stond Onder 11 op sommige momenten als een huis, vond Mast. Hij was tevreden over de progressie die de spelers de afgelopen maand hebben gemaakt en zag dat zijn team met name de eindpass of voorzet van de tegenstander vaak goed wist te blokkeren.

De coach zag echter ook verbeterpunten. Hij vond dat zijn elftal de goals te vaak uit onverwachte situaties tegen kreeg. "Er is nog genoeg werk aan de winkel."