Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Zwaarbevochten puntje in duel zonder treffers

Gepubliceerd op 26 september 2015 20:15
Zwaarbevochten puntje in duel zonder treffers

Er vielen vanavond geen treffers bij de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Vitesse. De gasten waren voor rust de betere partij, maar slaagden er niet in doelman Mulder te passeren. De thuisclub knapte zich in de tweede helft knap terug in de wedstrijd en dat leverde uiteindelijk een zwaarbevochten puntje op.

sc Heerenveen begon niet goed aan het thuisduel tegen Vitesse. De thuisclub had in de openingsfase alle moeite om verdedigend op de been te blijven. De gasten kregen een paar goede kansen. De beste was voor Oliinyk, maar gelukkig lag doelman Erwin Mulder in de baan van het schot.

Het eerste Friese gevaar kwam van Slagveer die er op rechts op snelheid vandoor ging en Room in de korte hoek probeerde te verrassen. De goalie reageerde attent en verwerkte de inzet tot corner. Uit de hoekschop kopte Otigba de bal over het Arnhemmer doel.

Henk Veerman duelleert met Arnold Kruiswijk
Henk Veerman duelleert met Arnold Kruiswijk

Vitesse bleef echter de bovenliggende partij. De technisch vaardige ploeg van trainer Bosz won veel persoonlijke duels en hield daardoor de touwtjes in handen. In de 22ste minuut soleerde Rashica door de Friese defensie, maar ook hij moest zijn meerdere in Mulder erkennen.

Vitesse scoorde na een klein half uur wel, maar de treffer werd afgekeurd omdat Solanke in buitenspelpositie stond. In het slotkwartier kwam sc Heerenveen nog twee maal goed weg. Mulder redde knap op een knal van Solanke en Cavlan haalde een Arnhemmer inzet van de doellijn.

FPH3389

In de beginfase van de tweede helft was er sprake van meer evenwicht. Vitesse voetbalde makkelijker, maar sc Heerenveen compenseerde door veel strijd te leveren. Kansen deden zich hierdoor niet voor in het eerste kwartier. De beide doelmannen kregen weinig te doen.

Room kwam in de 60ste minuut met de schrik vrij. De doelman leverde een bal in bij Slagveer, maar die kreeg het speeltuig niet onder controle zodat de kans verloren ging. Aan de andere kant leverde een mooie actie van Solanke bijna een kans op, gelukkig kon de Friese defensie de voorzet van de huurling van Chelsea tijdig wegwerken.

FPH3399

sc Heerenveen stond verdedigend veel beter dan voor rust en melde zich af en toe op de Arnhemmer helft. Een schot van Larsson verdween via een Arnhemmer been naast en Room had alle moeite om een omhaal van Van den Berg uit de bovenhoek te halen.

De strijd leverde een boeiende slotfase op waarbij de meeste dreiging van Friese kant kwam. Vitesse kwam, niet meer gevaarlijk in de buurt van Mulder en dat kwam mede door de onverzettelijke manier van verdedigen van sc Heerenveen. Toch was de beste kans nog voor de gasten, gelukkig miste Solanke op aangeven van Diks en bleef het 0-0 in het Abe Lenstra stadion.