Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Old Stars sc Heerenveen oefenen bij Cambuur

Gepubliceerd op 29 november 2014 13:25
Old Stars sc Heerenveen oefenen bij Cambuur

Old Stars, het samenwerkingsverband van sc Heerenveen, het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij. Het project is bedoeld om 60-plussers in beweging te houden. Intussen doen acht clubs uit het betaalde voetbal mee, waaronder PSV, FC Groningen, SC Cambuur en sc Heerenveen. In Leeuwarden traden afgelopen week twee teams van sc Heerenveen aan tegen drie van SC Cambuur en drie van FC Groningen.

Op Omrop Fryslân werden twee Old Stars voor aanvang van het oefentoernooi in Leeuwarden geïnterviewd. Natuurlijk kregen ze de obligate vraag voorgelegd of dat ‘walking football’ wel leuk was om te doen. Je mag immers niks: rennen, slidings maken, lichamelijk contact … allemaal verboden. De verslaggever zei het niet, maar je hoorde hem denken dat het om bezigheidstherapie voor ouwe mannen ging. De beide heren legden hem vol vuur uit, dat je er wel degelijk moe van werd, een bal nauwkeurig moet kunnen passen en vrij lopen en een goede aanname van levensbelang zijn. Beiden bleken geblesseerd, dat speet hen zeer.

Even later traden twee Old Starteams van sc Heerenveen aan (prima voorbereid door Max Houttuin) in het strijdperk tegen drie van FC Groningen en drie van SC Cambuur (alle zes getraind door Rik Liezenga). Zowel de Groningers als de Leeuwarders hadden een aantal ex-profs in de gelederen. Niettemin sloegen de beide teams van sc Heerenveen geen gek figuur. Team Abe - Willy, Wolter, Johan M, Johan D, Jos, Jan en Hans (Rob was geblesseerd) - bleef zelfs ongeslagen: driemaal gelijk, eenmaal winst. Team Foppe - Meine, Luitzen, Peter, Anne, Lucie, Johan G en Tom - moest vier nederlagen te slikken, maar wist zelf wel drie keer te scoren.

De ontvangst bij SC Cambuur was voortreffelijk: koffie, thee en broodjes stonden klaar. Jaap Balk, speler van de oude sterren van SC Cambuur, hield een vermakelijke openingsspeech vol nostalgie. Hulde vooral ook richting Karin Smit van SC Cambuur voor de voortreffelijke organisatie. DE Old Stars kijken nu al uit naar het landelijke toernooi in januari bij Heracles Almelo. Het kampioenschap van Nederland is dan de inzet.

Old stars sc Heerenveen
Old stars sc Heerenveen
Old stars sc Heerenveen
Old stars sc Heerenveen