Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

OldStars in actie op landelijk toernooi

Gepubliceerd op 30 maart 2015 16:10

Op vrijdag 27 maart was het eindelijk zover, na 20 weken elke woensdag getraind te hebben, vertrokken de 20 OldStars van sc Heerenveen al vroeg in de spelersbus richting het landelijk walking footbal toernooi. Dit toernooi werd in het stadion van Heracles Almelo georganiseerd voor alle BVO’s met een OldStars-team.

Na een gezellige busreis kon de eerste poule beginnen. Elke wedstrijd, waarbij 6 tegen 6 gespeeld werd, duurde 15 minuten. Het team van sc Heerenveen was ingedeeld in Team Abe en Team Foppe met als aanvoerders Willy Hofma en Jan Kentie. Er waren tijdens elke wedstrijd twee scheidsrechters aanwezig, dit vanwege de speciale spelregels. De bal mag namelijk niet hoger komen dan heuphoogte en er mag niet gerend worden of slidings worden gemaakt. Dit is soms nog even wennen!

OldStars sc Heerenveen
OldStars sc Heerenveen

Team Abe begon goed maar ging helaas net niet door naar de finales. Ze zijn als 2e geëindigd in de poule. Team Foppe deed het ook goed maar kwam helaas ook niet verder dan de eerste ronde. Ze eindigden als 3e.
Na afloop van de wedstrijden was de prijsuitreiking. Voor ons was er ook nog een verassing want onze vaste vrijwilliger Eldert van Dam werd namelijk in het zonnetje gezet. Eldert zet zich in voor diverse projecten en vooral bij het OldStars-programma is hij van grote waarde. Hij is elke week gastheer en zorgt voor een gezellig uurtje met koffie voorafgaand aan de trainingen op woensdag. Daarnaast fungeert hij als teammanager en regelt alles rondom het toernooi en de aanmeldingen van de deelnemers.

Eldert van Dam werd in het zonnetje gezet
Eldert van Dam werd in het zonnetje gezet

Tot slot stond er nog een lekker diner klaar en was het alweer tijd om met de bus (onder het genot van liedjes van vroeger) naar huis te gaan. Wij willen de sponsors Gemeente Heerenveen, Beijk en Arriva bedanken voor het mede mogelijk maken van deze geslaagde dag!