Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Onbekende sterren van sc Heerenveen op het doek

Gepubliceerd op 23 december 2015 11:54
Onbekende sterren van sc Heerenveen op het doek

Op 18 december stond de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van sc Heerenveen weer op de agenda. Tijdens deze avond werden drie vrijwilligers extra in het zonnetje gezet.

schilders

Koffiejuffrouw Jopie Roepel, materiaalman Hans Moesman en voetbalmoeder Nazan Sahakyan werden vanwege hun jarenlange inzet vereeuwigd op het doek. Het drietal zet zich al tientallen jaren in voor de club en zijn binnen de muren van het Abe Lenstra stadion een begrip. Vijftien schilders van de Klassieke Kunstacademie Groningen portretteerden deze onbekende maar o zo belangrijke sterren van sc Heerenveen. Op 12 januari, tijdens de nieuwjaarsreceptie, zullen de drie winnende doeken worden benoemd door een vakkundige maar ook sportieve jury. Deze doeken krijgen een prominente plaats in het Abe Lenstra stadion.

sc Heerenveen heeft ruim zeshonderd vrijwilligers. De meeste van hen zijn steward maar ook bijvoorbeeld het programmaboekje ‘It Pompeblêdsje’ wordt gemaakt door vrijwilligers. Daarnaast stellen mensen zich beschikbaar als gastgezin, chauffeur, teammanager voor jeugdelftallen, rondleider en tal van andere werkzaamheden. De vrijwilligers vormen de sterke basis voor de club.