Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Ook sc Heerenveen-team Dutch Career Cup hervat training

Gepubliceerd op 8 januari 2013 15:47
Ook sc Heerenveen-team Dutch Career Cup hervat training

Net als de eerste selectie van sc Heerenveen, heeft ook het sc Heerenveen-team van de Dutch Career Cup na een winterbreak de training hervat. De Dutch Career Cup is een landelijk voetbal / re-integratieprogramma voor werkzoekenden. De groep jongeren die sc Heerenveen gaat vertegenwoordigen tijdens verschillende toernooien, werkte dinsdag onder leiding van sc Heerenveen-jeugdtrainer Robin Veldman een pittige training af op Sportpark Skoatterwâld.

,,Het was best zwaar voor ze, maar de jongeren hebben laten zien dat ze over discipline beschikken”, zegt trainer Veldman, die de groep ruim een uur onder zijn hoede had. ,,Ze hebben het heel goed gedaan. Het was erg leuk.”

Tijdens deze training werd de nadruk gelegd op samenwerken. ,,Dat zullen de jongeren straks namelijk ook moeten doen als ze een baan hebben”, verklaart Robin Veldman. ,,Tijdens het partijspel moesten de jongeren samen als team aanvallen, maar bij balverlies moesten ze ook samen terug om te verdedigen. Ze hielpen elkaar goed.”

Trainer Robin Veldman laat een oefening zien aan de jongeren
Trainer Robin Veldman laat een oefening zien aan de jongeren

Niet alleen binnen het veld werd er samengewerkt, maar ook daarbuiten. Van tevoren werd er met elkaar besproken wat de omgangsnormen zijn. ,,We hebben bijvoorbeeld afgesproken om na de training alle spullen met elkaar op te ruimen, en ook zijn er regels opgesteld over het taalgebruik naar elkaar toe”, vertelt Veldman. ,,De jongeren hebben zich uitstekend aan alle afspraken gehouden. Het was erg leuk. Ook voor mij als trainer. Tuurlijk zijn deze jongeren voetbaltechnisch minder vaardig dan dat ik gewend ben bij de spelers van de D1, maar dat is logisch. Daar gaat het ook helemaal niet om. De jongeren hebben niet de behoefte om profvoetballer te worden. Ze komen hier maar voor één doel: re-integreren. Sport kan ze daar zeker bij helpen. Samenwerken, discipline tonen, met elkaar resultaten boeken en omgangsnormen vaststellen; allerlei zaken waar we deze training aandacht aan hebben geschonken. De jongeren waren heel enthousiast, dat is belangrijk.”

De dag begon voor de jongeren met een groepssessie over de vraag: ‘hoe denk je goed te kunnen solliciteren? Behalve sport, krijgen de deelnemers aan het project namelijk ook sollicitatietrainingen. Het motto van de Dutch Career Cup luidt niet voor niets: ‘Via voetbal naar een baan!’. sc Heerenveen ondersteunt het project, samen met het UWV, Re-integratiebureau USG Restart en Stichting Life Goals.

Klik hier voor meer informatie over de Dutch Career Cup