Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Playing for Success van start

Gepubliceerd op 7 oktober 2015 11:23

De eerste groep uit het basisonderwijs is op maandag 5 oktober in het Abe Lenstra stadion gestart met Playing for Success. Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar, die om sociaal-emotionele redenen soms wat minder presteren op school.

Playing for Success
Het programma Playing for Success draagt bij aan een betere motivatie en meer zelfvertrouwen. Dit komt de schoolprestaties ten goede. Kinderen krijgen na school lesstof aangereikt. Deze is gericht op taal, rekenen en ICT. Het Abe Lenstra stadion en de directe omgeving worden als leermiddel ingezet.

Het Playing for Success-concept is bedacht in Engeland en vijf jaar geleden door onderwijsadviesbureau KPC Groep geïntroduceerd bij een aantal Nederlandse betaaldvoetbalorganisaties. Na een voorbereiding van twee jaar zijn er inmiddels elf instanties uit het onderwijs (PO/VO/MBO) die hun schouders hebben gezet onder dit prachtige initiatief.

Het programma van Playing for Success duurt tien weken en vindt plaats in het Abe Lenstra stadion, waar de kinderen ook in aanraking komen met de profvoetballers van sc Heerenveen.

Eerste kennismaking
Maandag 5 oktober zijn de kinderen, ouders en leerkrachten ter kennismaking ontvangen in het stadion. De kinderen werden voorgesteld met een door hun zelf uitgekozen lied en ondertekenden onder toeziend oog van mascotte Heero en voetballer Sam Larsson hun leercontract. Ook ging iedereen op de foto.

De groepsfoto
De groepsfoto

Vervolgens werd iedereen voorgesteld aan de juf en de verschillende meesters, om daarna te beginnen met de eerste les, die elke maandag plaatsvindt. De kinderen uit groep 7 en 8 zijn geselecteerd door de scholen en in het voorjaar van 2016 komen er ook groepen uit het voortgezet onderwijs bij.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met W. Funcke via .