Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Portretten onthuld bij Nieuwjaarsreceptie

Gepubliceerd op 13 januari 2016 16:30
Portretten onthuld bij Nieuwjaarsreceptie

Afgelopen dinsdag zijn bij de Nieuwjaarsreceptie de portretten onthuld van een drietal vrijwilligers van sc Heerenveen. Koffiejuffrouw Jopie Roepel, materiaalman Hans Moesman en voetbalmoeder Nazan Sahakyan zijn vereeuwigd op het doek. De portretten werden gemaakt door elf kunstenaars van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst.

De drie vrijwilligers zetten zich al jaren vol overgave in voor sc Heerenveen, dus was het hoog tijd om de onbekende sterren van de club in de spotlights te zetten. De portretten werden na het diner onthuld.

Presentator Eelke Lok trapte de avond af en begon met het doek van met Jopie Roepel. Jopie is al meer dan veertig jaar in dienst bij de club. Drie kunstenaars hadden haar op geheel eigen wijze op het doek gezet. Jurylid Foppe de Haan was lovend over Jopie Roepel. ,,Jopie is een begrip in het Abe Lenstra stadion. Ze kan als geen ander met de soms lastige spelers omgaan. Wanneer de jongens zich niet gedroegen, kregen ze geen soep van Jopie”, herinnerde De Haan zich.

Vervolgens was het de beurt aan Hans Moesman. De materiaalman van sc Heerenveen werd bejubeld door jurylid Hans Vonk. Vier kunstenaars hadden Hans Moesman op geheel eigen wijze en met een eigen stijl geportretteerd op het doek. ,,Hans is een manusje van alles. Hij vult de skyboxen met sjaals, levert zijn bijdrage in de Feansjop en is een luisterend voor de spelersgroep’’, aldus Vonk.

Tot slot was Nazan Sahakyan aan de beurt. Op het podium sprak De Haan haar met mooie woorden toe. ,,Nazan is ontzettend belangrijk voor de spelers van de club. Ze is altijd als eerste aanwezig om het ontbijt te verzorgen en is bovendien ontzettend vriendelijk.” Ook Nazan Sahakyan werd geportretteerd door vier schilders en ze was zeer verguld met het resultaat.

Alle drie winnende doeken komen op een mooie plaats te hangen in het Abe Lenstra stadion. De winnende schilders ontvingen een cheque ter waarde van 250 euro van de Academie. Bovendien werden alle betrokkenen door sc Heerenveen uitgenodigd voor het thuisduel tegen Willem II.