Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Project New Dutch Connections ontmoet Koningin Máxima

Gepubliceerd op 12 juni 2015 20:00
Project New Dutch Connections ontmoet Koningin Máxima

Afgelopen week heeft de maatschappelijke afdeling van sc Heerenveen samen met een van de projecten een ontmoeting gehad met Hare Majesteit Koningin Máxima. sc Heerenveen is betrokken bij een project van New Dutch Connections. De Koningin bracht een bezoek aan dat project omdat ze een prijs hadden gewonnen van het Oranjefonds, Appeltjes van Oranje.

Het project inspireert en motiveert (ex-)asielzoekers om opnieuw in zichzelf te gaan geloven en anderen te betrekken bij het realiseren van hun toekomstdromen. sc Heerenveen verzorgt in dit programma een aantal onderdelen. Afgelopen seizoen hebben 45 jongeren van het AZC de gelegenheid gekregen om de wedstrijd sc Heerenveen- Feyenoord te bezoeken. Drie jongens van het AZC hadden de wens zich verder te willen ontwikkelen in de sport. Ze hebben daarom een dag achter de schermen mee kunnen kijken bij sc Heerenveen. Na een presentatie van jeugdtrainer Wilco Hellinga mochten de jongens op het veld kijken tijdens de warming-up. Na afloop van de wedstrijd kregen ze de gelegenheid om vragen te stellen aan Kenny Otigba en Stefano Marzo.

De samenwerking is afgelopen seizoen naar ieders tevredenheid verlopen en komend seizoen gaan we een aantal onderdelen verder uitbreiden. We vinden het belangrijk als club om kwetsbare groepen in de samenleving extra ondersteuning te bieden door middel van de inzet van onze voetbalclub.

foto Maxima