Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen en FC Groningen samen op ziekenbezoek

Gepubliceerd op 5 april 2013 10:22

Zondag zijn ze elkaars vijanden, maar donderdag werkten de spelers van sc Heerenveen en FC Groningen gebroederlijk met elkaar samen. De sc Heerenveen-voetballers Arnold Kruiswijk en Marten de Roon bezochten samen met de Groningers Michael de Leeuw en Maikel Kieftenbeld de kinderafdeling van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Ze bezorgden de kinderen een onvergetelijke middag. ,,We hebben de kinderen veel lachmomenten bezorgd, dat was prachtig."

Tuurlijk vonden de kinderen het tof om spelers als De Roon en De Leeuw te ontmoeten, maar de mascottes Heero en Groby waren donderdag toch echt het populairst onder de kinderen. ,,Vooral de kleinste kinderen waren het meest geïnteresseerd in de mascottes ", lachte Kruiswijk, die samen met Michael de Leeuw en Groby op stap was. Marten de Roon, die met Heero en Maikel Kieftenbeld op een andere etage de kinderen bezocht, merkte hetzelfde. ,,Al was er ook een kindje dat Heero niet in de kamer wilde hebben. Volgens mij vond zij Heero een iets te grote verschijning, haha."

De oudere kinderen wisten heel goed welke voetballers er op bezoek waren en wilden graag met ze op de foto. Een jongetje vertelde trots aan Arnold Kruiswijk dat hij pas geleden nog in het Abe Lenstra stadion was, bij de wedstrijd sc Heerenveen - PSV. ,,Dat vond je zeker wel mooie wedstrijd", zei Kruiswijk. Toen de vader toevoegde dat zijn zoon ook voor Ajax was, moest Kruiswijk lachen. ,,O, dan was je dus extra blij! Een echte win-win situatie!"

Op de foto met alle spelers en mascottes!
Op de foto met alle spelers en mascottes!

Hij was niet de enige sc Heerenveen-fan die in het Groningse ziekenhuis lag, want ook in Groningen bleek sc Heerenveen populair. ,,Het is een van de redenen waarom we deze samenwerking gestart zijn", vertelt een medewerkster van het ziekenhuis. ,,FC Groningen bracht al vaker een bezoek aan het ziekenhuis. Dan waren er altijd veel kinderen die vertelden dat ze eigenlijk voor sc Heerenveen waren. Omdat we nu met zowel spelers van FC Groningen als sc Heerenveen zijn, is dat probleem nu dus opgelost!"

Soms liggen er fans van verschillende clubs op een kamer, maar dat gaat goed. ,,Zo hoort het", zegt Marten de Roon. ,,Dat laten wij met ons gezamenlijk bezoek ook zien aan de kinderen. Rivaliteit is goed, maar alleen op het veld. Daarbuiten gaan we goed met elkaar om. Ik vind het daarom echt top dat de twee Noordelijke clubs dit samen doen."

Marten de Roon en Arnold Kruiswijk praten na over de middag
Marten de Roon en Arnold Kruiswijk praten na over de middag

Toch werd er donderdag, een paar dagen voor de derby, natuurlijk onderling wel gedold door de spelers. Over de verrassingstasjes bijvoorbeeld. Zowel sc Heerenveen als FC Groningen had tassen met cadeautjes voor de kinderen. Het tasje van sc Heerenveen was net wat groter, viel ook de Groningers op. ,,Jullie tasjes mogen dan groter zijn; het gaat om de inhoud he", grapte De Leeuw. ,,Nou, het oog wil ook wat hoor," counterde Kruiswijk grijzend. Ook De Roon liet merken dat de vriendelijkheid zondag even plaats maakt. Toen de middenvelder afscheid nam en bedankt werd voor zijn komst, werd hem door een Groningen-fan nog even gemeld dat hij zondag wel rustig aan moest doen. ,,Dat kan ik niet beloven..."

De derby, die zich zondag op zo'n drie kilometer afstand van het ziekenhuis afspeelt, was donderdag slechts bijzaak. ,,De enige doelstelling was om de kinderen een vrolijke dag te bezorgen. Dat is zeker gelukt", zei Kruiswijk aan het eind van de middag. ,,We hebben veel lachende gezichten gezien en veel leuke reacties gehad. Dat doet je goed. Het was ook wel vreemd, omdat wij gezond binnenstappen en zij juist heel ziek zijn. Dat is een groot contrast.” De Roon knikt. ,,Er waren kinderen bij die ernstig ziek waren. Een meisje lag al vier maanden in dit ziekenhuis, en moet binnenkort speciaal naar Zwitserland om haar daar te laten behandelen. Dat vind ik indrukwekkend. Sowieso was dit een indrukwekkende dag. Bij mijn vorige club Sparta brachten spelers ook wel eens een ziekenhuisbezoek, maar voor mij was dit de eerste keer. We hebben de kinderen veel lachmomenten bezorgd, dat was prachtig om te zien. Dit is heel dankbaar om te doen. Je staat na zo’n dag wel weer met beide benen op de grond." Ook voor Kruiswijk voelt dat zo. ,,Er lagen ook veel kleine kindjes, die even oud waren als mijn eigen kindje. Dan besef je extra dat je van geluk mag spreken dat jouw kindje gezond is."

De cameraman van FC Groningen filmt, de verslaggever van sc Heerenveen doet de interviews. Ook zij werkten dus goed samen!
De cameraman van FC Groningen filmt, de verslaggever van sc Heerenveen doet de interviews. Ook zij werkten dus goed samen!

Reportage sc-Heerenveen.TV