Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Medewerkers Sport Support op werkbezoek op Het Kasteel

Gepubliceerd op 4 november 2016 15:13
Medewerkers Sport Support op werkbezoek op Het Kasteel

Op donderdag 3 november om 7:00 ‘s ochtends, vertrokken de medewerkers van Sport Support richting ‘Het Kasteel’, het stadion van Sparta Rotterdam. ‘Sport Support’ is een onderdeel van WIL (voorheen Talant) die voorziet in dagbesteding op het Abe Lenstra Stadion.

Alle 23 deelnemers van ‘Sport Support’ konden donderdag kennis en ervaring opdoen over het onderhouden en schoonmaken van het stadion. Daarnaast, en misschien was dat stiekem wel het hoogtepunt van de dag, mochten ze Michel Breuer en trainer Alex Pastoor interviewen. Onder het genot van een bakje koffie werd iedereen voorbereid voor een rondleiding door het stadion van één van de oudste professionele voetbalclubs van Nederland.

Tijdens de rondleiding werd mooi uitgelegd dat de architectuur van het stadion gebaseerd is op een middeleeuws kasteel dat destijds op die plek stond. Sparta doet de naam ‘Het Kasteel’ eer aan als het neerkomt op een middeleeuwse uitstraling en de gastvrije sfeer! Sport Support deelnemers hebben volop genoten van de rondleiding.

Na een goed verzorgde lunch was het tijd voor de interviews met Alex Pastoor (trainer) en Michel Breuer. Na een gedegen voorbereiding stelden de Sport Support medewerkers trainer Alex Pastoor de vraag of hij wel eens te laat kwam op een training. Waarop hij reageerde met ‘als ik te laat zou komen, kom ik helemaal niet, maar ik kom gelukkig nooit te laat’. En de vraag ‘heeft Sparta eigenlijk een mascotte?’ kreeg als antwoord ‘jazeker, een twee meter hoge parkiet genaamd parkiet Piet’.

Al snel werd de setting omgedraaid en had Michael Breuer vragen voor Sport Support medewerker Geert. Geert maakte vroeger namelijk de opstelling voor sc Heerenveen vertelde Breuer. En Breuer vroeg zich af of Geert dat nu ook deed, omdat sc Heerenveen het zo goed doet. Waarop Geert geen antwoord kon geven. Wel zei Geert: ‘We zijn hier gekomen om je weer mee terug te nemen.'

De interviews werden afgesloten met vragen voor de medewerkers van Sparta. Deze vragen waren gericht op de stoeltjes in het stadion, het veld, de dug-out, het stewardhome, de prullenbakken en de dagelijkse was. Beide partijen hebben veel van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren. 

Het is overigens niet gelukt om Michel Breuer mee terug te nemen en dus speelt de verdediger vanavond 'gewoon' tegen sc Heerenveen op Het Kasteel.

De medewerkers van Sport Support voor Het Kasteel
De medewerkers van Sport Support voor Het Kasteel
Geert em Michel Breuer kletsen gezellig bij.
Geert em Michel Breuer kletsen gezellig bij.