Regio selectie - sc Heerenveen
27 juni, 19:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Schilderijen sc Heerenveen-spelers geveild voor Kika

Gepubliceerd op 13 februari 2012 10:00
Schilderijen sc Heerenveen-spelers geveild voor Kika

Leerlingen van OSG de Sevenwolden uit Heerenveen hebben tijdens de culturele dagen van hun school bijzondere kunstwerken gemaakt. Vier spelers van sc Heerenveen werden door leerlingen op fraaie wijze op het doek geschilderd. Het gaat om de voetballers Christian Grindheim, Roy Beerens, Calvin Jong-a-Pin en Geert-Arend Roorda. De schilderijen worden verkocht, en de opbrengst gaat naar Kika. Roorda, die zelf ook op deze school heeft gezeten, gaat een bod uitbrengen op zijn eigen portret.

Dominic de Bock en Lennart Wierda zijn een van de makers van het schilderij van Roorda. ,,Via een sheet werd de foto van de Roorda geprojecteerd op het doek, en zo konden we de lijntjes zien. Die hebben we overgetrokken," legt Dominic uit. ,,Daarna konden we beginnen met het schilderen van de verschillende vlakken. Dat was nog best lastig, maar ik vind het erg mooi geworden!"

Geert-Arend Roorda vindt dat ook, en hij zal daarom gaan bieden op het doek.  ,,Ze hebben het knap gemaakt", zegt Roorda. Met een knipoog: ,,Ik denk dat het wel mooi staat bij mij thuis.”

Dominic de Bock (links) en Lennart Wierda (rechts) presenteren hun schilderij aan Roorda
Dominic de Bock (links) en Lennart Wierda (rechts) presenteren hun schilderij aan Roorda