Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Schoolvoetbaltoernooi 2017, een natte maar geslaagde dag

Gepubliceerd op 13 april 2017 15:52
Schoolvoetbaltoernooi 2017, een natte maar geslaagde dag

Op woensdag 12 april waren de velden van VV Heerenveen en VV Jubbega het toneel voor het schoolvoetbaltoernooi. Maar liefst 1400 leerlingen van 34 verschillende scholen streden tegen elkaar om de titel schoolvoetbal kampioen 2017. Leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 hebben, onlangs het slechte weer, een plezierige middag gehad. De organisatie van het toernooi was in handen van sc Heerenveen.

Het is 12:30 uur in de middag, het parkeerterrein bij VV Heerenveen loopt steeds voller. In de kantine hangt een spannende maar gezellige sfeer. Er worden peptalks gehouden, er wordt gezongen en namen van scholen zijn meerdere keren te horen. Een prachtig begin van een spannende middag. Luuc Eisenga opent vervolgens samen met Heero enthousiast het toernooi en alle teams mogen naar de velden toe.Om 13:00 klinkt het startsignaal: ‘Scheidsrechters start het toernooi!’.

Op exact hetzelfde moment beginnen ook de wedstrijden op de velden van VV Jubbega. Leerlingen van groep 5 & 6 hebben de gelegenheid om hier hun kunsten met hun school te vertonen. Op meer dan 11 velden wordt er gelijktijdig 7 tegen 7 gevoetbald.. Uiteindelijk draait het om de meiden van ‘SWS Nijewier’ en ‘OBS Het Slingertouw’. Ondanks regen en wind blijft de bal snel heen en weer gaan en mag ‘SWS Nijewier’ zichzelf winnaar noemen. Bij de jongens mag ‘CBS de Burcht’ de titel in ontvangst nemen na een spannende wedstrijd tegen ‘DS. Hasperschool’.

Jongens 7-tallen Jubbega:
1. CBS de Burcht
2. DS. Hasperschool
3. SWS. De Nijewier

Meiden 7-tallen Jubbega:
1. SWS. De Nijewier
2. OBS het Slingertouw
3. Van Maasdijkschool

In Heerenveen zijn maar liefst 900 leerlingen van groep 7 & 8 aanwezig. Op meer dan 16 velden wordt er gelijktijdig gevoetbald. Onlangs het slechte weer is het aantal supporters verrassend hoog en blijft het enthousiasme van hen de leerlingen motiveren. De finale bij de jongens 7-tallen gaat tussen ‘CBS de Roerganger’ en ‘Sint Jozefschool’, waarbij de ‘Sint Jozefschool’ met de eerste prijs naar huis gaat. Bij de meiden 7-tallen gaat de finale tussen ‘CBS de Burcht’ en ‘CBS de Hoeksteen’, waarbij ‘CBS de Hoeksteen’ de eerste plek veroverd.

Als afsluiter van de middag speelt de finale van de 11-tallen zich af op het hoofdveld waarbij ‘OBS Akkrum’ tegen ‘Van Maasdijkschool’ speelt. Een spannende wedstrijd met fanatieke voetballers, waarbij supporters ook zichtbaar gespannen zijn. ‘OBS Akkrum’ gaat er uiteindelijk vandoor met de titel ‘schoolvoetbal kampioen, te Heerenveen 2017’.

Jongens 7-tallen Heerenveen:
1. Sint Jozefschool
2. CBS de Roerganger
3. Route 0513

Meiden 7- tallen Heerenveen:
1. CBS de Burcht
2. CBS de Hoeksteen
3. OBS Akkrum

11-tallen Heerenveen:
1. OBS Akkrum
2. Van Maasdijkschool
3. Route 0513

Als de wedstrijden erop zitten zoekt iedereen de droogte weer op in de kantine. In Heerenveen vangen wethouder ‘Jelle Zoetendal’ en sc Heerenveen-speler ‘Morten Thorsby’ alle deelnemers op. De winnaars krijgen door hen namelijk een prijs uitgereikt en hebben de mogelijkheid om gezamenlijk een foto te maken.

Na een nat maar vooral geslaagd voetbaltoernooi, wil de organisatie de studenten van de opleiding CIOS te Heerenveen bedanken voor het optreden als scheidsrechter in Jubbega en Heerenveen. Daarnaast bedankt de organisatie ook Albert Heijn Heerenveen, COOP Jubbega en No Silence voor de nodige sponsoring. En als laatste de voetbalverenigingen VV Jubbega en VV Heerenveen voor vrijstellen van de velden en kantine. We kijken nu alweer uit naar het schoolvoetbaltoernooi 2018.

Kijk voor foto's op Facebook.