Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Spelers, staf en Heero zorgen voor vrolijke gezichten in ziekenhuis Tjongerschans

Gepubliceerd op 29 januari 2018 22:35
Spelers, staf en Heero zorgen voor vrolijke gezichten in ziekenhuis Tjongerschans

De selectie ging maandag op bezoek bij ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Onder leiding van Heero brachten spelers, trainers en algemeen directeur Luuc Eisenga een bezoek aan de diverse afdelingen om te ondersteunen bij het uitdelen van de warme maaltijd. Patiënten van jong tot oud werden middels een praatje, een kalender en een Heero-knuffel verrast. 

4

Mooi om te mogen doen

De spelers gingen in groepjes van twee met de Hotelservice Assistenten van het ziekenhuis op pad. Zo brachten aanvoerder Stijn Schaars en Warner Hahn een bezoek aan de kinderafdeling. “De kinderen reageren echt heel leuk. Het is mooi om op deze manier iets voor ze te kunnen betekenen”, aldus Hahn tijdens het serveren van de warme maaltijd. “De vrolijke gezichten van de kinderen, daar doe je het voor”, vult Schaars hem aan. “Het is mooi om dit te mogen doen.”

2

Fries volkslied

Ook Dave Bulthuis en Martin Ødegaard vormden vandaag een duo. “Als je ziet hoe betrokken al deze mensen zijn, dan is dat wel heel bijzonder. Deze vrouw wil graag het Friese volkslied met ons zingen”, zegt Bulthuis lachend, terwijl hij met Ødegaard poseert voor een foto met de vrouw in kwestie. “Maar het is ook wel confronterend. Je beseft hoe blij we allemaal mogen zijn dat we gezond zijn en dat we elke dag kunnen sporten. Het is mooi om deze mensen vandaag een leuke afleiding te kunnen geven met ons bezoek.”

6

Medisch partner

Ziekenhuis Tjongerschans is medisch partner van sc Heerenveen. Beide partijen werken al vele jaren samen op maatschappelijk gebied en rondom medische ondersteuning van de spelers. Bert Tromp, manager Facilitair Bedrijf van de Tjongerschans is dan ook verheugd met het bezoek. “Dit is voor patiënten echt een hele leuke afleiding. We merken dat ze het echt op prijs stellen. Normaal zien ze de spelers alleen op tv, nu komen ze in het echt langs om een praatje te maken. Heel bijzonder.”
 
Kijk donderdag 1 februari naar sc Heerenveen TV voor een reportage. De uitzending begint om 18.15 uur op FOX Sports 1. 

5