Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Supporters en sponsors zamelen voedsel in voor de Voedselbank Heerenveen

Gepubliceerd op 21 december 2015 16:30
Supporters en sponsors zamelen voedsel in voor de Voedselbank Heerenveen

Voorafgaand aan de wedstrijd sc Heerenveen – ADO Den Haag op zondag 20 december hebben supporters en sponsors zich van hun beste kant laten zien. Aan de gezamenlijke oproep van sc Heerenveen, FeanFan en Nieuw Noord om houdbaar voedsel mee te nemen voor de Voedselbank Heerenveen werd ruim gehoor gegeven.

Voorafgaand aan het thuisduel tegen de Hagenezen waren bij alle ingangen van het Abe Lenstra stadion vrijwilligers te vinden die met kratten klaarstonden om het voedsel in ontvangst te nemen. Supporters brachten winkeltassen vol met rijst, soep, pasta en andere etenswaren mee. Er werden zelfs complete kerstpakketten geschonken. Ook sponsors leverden hun bijdrage. Zo doneerden Douwe Egberts en Brandsma koffie/ Roode Pelikaan pakken koffie en thee.

Voor deze kerstactie besloten sc Heerenveen en ADO Den Haag de krachten te bundelen. Sam Larsson doneerde namens bakkerij Borgesius 200 Fryske Dúmkes aan de Voedselbank Den Haag terwijl Tom Beugelsdijk op zijn beurt 200 Haagse Kakkers doneerde aan de Voedselbank Heerenveen. De uitwisseling van de typisch provinciaalse producten vond plaats voor het Abe Lenstra stadion door de mascottes Heero en Storky.

Voedselbank

‘’We zijn hartstikke blij met de actie. Met het ingezamelde voedsel kunnen we de gezinnen de komende weken weer van voedsel voorzien’’, zegt secretaris van de Voedselbank Henk van der Leeuw.

De actie komt voort uit een structurele samenwerking tussen sc Heerenveen en de Voedselbank Heerenveen. Helaas groeit het aantal personen dat genoodzaakt is gebruik te maken van de Voedselbank Heerenveen nog steeds. Ongeveer 250 gezinnen doen momenteel een beroep op de stichting, een groei van 25% over de afgelopen twee jaar. Al deze gezinnen waren uitgenodigd de wedstrijd te bezoeken waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. ‘’Als het aan mij ligt organiseren we elke thuiswedstrijd van sc Heerenveen zo’n actie!’’, besluit Van der Leeuw.

Voedselbank