Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Op deze pagina lees je veelgestelde vragen over wedstrijdbezoek in coronatijd.

Om een thuis- of uitwedstrijd te bezoeken, neem je naast je seizoen- of wedstrijdkaart en geldig legitimatiebewijs ook een coronabewijs mee.

Een volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin, een bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona óf een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. Een van de drie coronabewijzen volstaat en laad je in in je CoronaCheck-app om toegang tot de wedstrijd te krijgen (m.u.v. kinderen jonger dan 13 jaar).

Met de CoronaCheck-app – die je kunt downloaden op je telefoon – kunnen mensen een nationale en internationale qr-code genereren die bruikbaar is in alle EU-lidstaten. De qr-code kan worden aangemaakt op basis van een vaccinatie, negatieve test en doorgemaakte corona-infectie.

Download de app op coronacheck.nl/nl. Voor wedstrijden van sc Heerenveen gebruik je de nationale qr-code. Deze wordt bij binnenkomst van het stadion gescand door een steward. Kleurt het scherm groen? Dan heb je toegang. Ook wordt jouw legitimatiebewijs hier gecontroleerd.

Dat kan. Je kunt een bewijs maken van een vaccinatie, een herstel en/of van een testuitslag via coronacheck.nl/print. Wel dien je ook hier een legitimatiebewijs te tonen.

Nee, je moet je alleen laten testen als je nog niet volledig gevaccineerd bent. Heb je al wel je volledige vaccinatie gehad, maar is dat nog geen 14 dagen geleden? Dan dien je je ook te laten testen. Ben je wel tenminste 14 dagen volledig gevaccineerd? Dan kun je via de CoronaCheck-app je bewijs van vaccinatie tonen door middel van een qr-code.

Ja, mits je een negatieve testuitslag hebt die niet ouder is dan 24 uur of wanneer je een herstelbewijs hebt dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona. Je kunt beide aantonen in de CoronaCheck-app.

Niets. Deze test is gratis.

Via Testen voor Toegang (www.testenvoortoegang.nl) kun je een testafspraak maken. Dit kan op dit moment onder meer in Wolvega, Sneek, Drachten, Leeuwarden, Emmeloord en Harlingen. Op basis van je woonplaats of postcode kun je zien waar de dichtstbijzijnde testlocatie zit. Check voor meer informatie de website testenvoortoegang.org/bezoekers-faq. Let op: testen zijn op dit moment 24 uur geldig.

Voor de wedstrijden met Testen voor Toegang geldt dat iedereen vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs moet hebben. Kinderen onder de 13 jaar mogen zonder coronatoegangsbewijs naar binnen.

Bij verkoudheidsklachten, maar ook klachten als hoofdpijn, koorts of het verlies van reuk en/of smaak geldt nog altijd dat je thuis dient te blijven. Ga alleen het huis uit om je te laten testen, ook al ben je een dag eerder nog negatief getest.

Nee, het is niet verplicht om een mondkapje te dragen. Uiteraard is iedereen vrij om hier wel voor te kiezen.

De busreizen naar uitwedstrijden worden verzorgd door supportersvereniging FeanFan. De vertrektijd van de bussen wordt uiterlijk twee dagen voor aanvang van het duel in onze verkoopinformatie gepubliceerd. Vanwege de geldende coronamaatregelen geldt er een mondkapjesplicht in de bus.

Net zoals de reguliere publiekscatering, kan in deze fase ook weer gebruik worden gemaakt van de ontvangstruimten voor genodigden, restaurants en de supportershome's. Hiervoor gelden de landelijke maatregelen die op dat moment van toepassing zijn.

Ja, je kunt staan. De club doet er alles aan om dit op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Uiteraard wel volgens de geldende coronaregels binnen het stadion.