Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Veelgestelde vragen

Algemeen

Ik ben rolstoelgebruiker en wil graag een wedstrijd bezoeken. Kan dat?

Ja dat kan! Je kunt hiervoor per e-mail () of telefoon (+31 (0)513 - 61 21 00) contact opnemen met de afdeling Supporters Service.

Ik wil graag een parkeerkaart aanvragen. Kan dat?

Ja, u kunt een vaste parkeerkaart voor P6 of een wedstrijdparkeerkaart voor P3 of P6 aanvragen. Voor andere parkeerplaatsen is de capaciteit helaas niet groot genoeg om nieuwe aanvragen te honoreren. Klik hier voor meer informatie over de parkeergelegenheid rondom het Abe Lenstra stadion en het aanvragen van een vaste of wedstrijdparkeerkaart.

Mag er gerookt worden in het Abe Lenstra stadion?

sc Heerenveen verbiedt roken in het stadion niet, maar ontmoedigt het gebruik van een sigaret wel.

In het seizoen 2016-2017 zijn we als club gestart met een rookontmoedigingscampagne waarbij supporters werden opgeroepen om rekening te houden met hun medesupporters. Er werd aandacht gevraagd voor roken in het stadion.

Rookontmoediging is bedoeld om supporters bewust te maken van de gevolgen van (mee)roken in het stadion. De club heeft roken in het stadion niet verboden, maar de betrokken partijen willen gezamenlijk bewustwording creëren over het meeroken voor medesupporters (waaronder ook veel kinderen). 2/3 van de supporters heeft namelijk aangegeven hinder te ondervinden van rokende supporters tijdens de wedstrijd.

De club verbiedt het roken dus niet, maar probeert hinder te verminderen door supporters te verzoeken om naar de rookzones te gaan of te wachten met roken tot na de wedstrijd. Er zijn speciale rookzones onder de ingangen E, T en G. Samen willen we uiteindelijk gaan voor een rookvrij stadion en zetten we roken buitenspel!

Secondary Ticketing

Het lukt mij niet om in te loggen, wat nu?

Secondary Ticketing is geïntegreerd in het Online Ticketing-systeem van sc Heerenveen. U hebt hiervoor een Mijn Heerenveen-account nodig, uw bestaande Secondary Ticketing-account is vervallen. Heeft u nog geen Mijn Heerenveen-account, klik dan hier om deze aan te maken.

Heeft u al een Mijn Heerenveen-account? Controleer of u de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord gebruikt (let ook op het gebruik van hoofdletters).

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met de afdeling Supporters Service van sc Heerenveen. Dit kan per e-mail via of telefonisch op (0513) 612 100.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

Klik hier en klik op (vergeten)?

Vul het e-mailadres van uw Mijn Heerenveen-account in, waarna u een e-mail met daarin vervolginstructies ontvangt.

Welke vergoeding ontvang ik als ik mijn seizoenkaart via Secondary Ticketing beschikbaar stel en hoe ontvang ik deze?

De vergoeding van een verkochte seizoenkaart per wedstrijd is als volgt vastgesteld:
- West- en Oostzijde:  € 15,-
- Noord- en Zuidzijde: € 12,50
- Hoek en vak 413:      € 10,- 

Je ontvangt de vergoeding in de vorm van een waardebon voor de Feanstore. De waardebon wordt binnen enkele weken na de wedstrijd verstuurd naar het adres waarop de aangeboden seizoenkaart geregistreerd staat.

Ik wil mijn seizoenkaart voor een wedstrijd terughalen uit de verkoop maar het lukt niet, hoe kan dat?

Er kunnen meerdere oorzaken zijn:

1. Je plaats is verkocht, je hebt een e-mail ontvangen dat de plaats verkocht is.
2. Je plaats is door een potentiële koper geselecteerd en valt weer vrij als de kaart door deze koper wordt geannuleerd. Probeer later nogmaals de plaats terug te halen.

Ik wil mijn OSSH-seizoenkaart voor een wedstrijd aanbieden maar het lukt niet, hoe kan dat?

sc Heerenveen OSSH-seizoenkaarten kunnen niet via Secondary Ticketing worden aangeboden.

Wie is er verantwoordelijk voor de verkoop van kaarten via Secondary Ticketing?

sc Heerenveen is verantwoordelijk voor de verkoop van de toegangkaarten. De verkoop vindt plaats onder KNVB voorwaarden en het huisreglement sc Heerenveen. Wanneer je jouw sc Heerenveen-seizoenkaart voor een bepaalde wedstrijd beschikbaar stelt om te verkopen en deze wordt verkocht, ben je niet aansprakelijk voor de gedragingen van de betreffende koper.

Seizoen(club)kaart

Wat is het verschil tussen een seizoenkaart en een clubkaart?

Een seizoenkaart geeft toegang tot alle thuiswedstrijden van sc Heerenveen in de Eredivisie. Bij deze wedstrijden heb je een vaste stoel in het Abe Lenstra stadion.

Tevens kun je met de seizoenkaart één of meer toegangskaarten kopen voor thuiswedstrijden. Voor een uitwedstrijd kun je maximaal één toegangskaart kopen. Het aantal toegangskaarten dat je per wedstrijd kunt kopen, is te vinden in de verkoopinformatie.

Met een clubkaart kun je één of meer toegangskaarten kopen voor thuiswedstrijden. Voor een uitwedstrijd kun je maximaal één toegangskaart kopen. Het aantal toegangskaarten dat je per wedstrijd kunt kopen, is te vinden in de verkoopinformatie.

Klik hier om een seizoenkaart aan te vragen, klik hier om een clubkaart aan te vragen. Klik hier voor de actuele verkoopinformatie.

Mijn persoonlijke gegevens zijn veranderd. Moet ik dit doorgeven?

Via jouw MijnHeerenveen-account (tabblad "Mijn gegevens") kun je jouw contactgegevens aanpassen.

Mijn pas werkt niet op de wedstrijddag. Wat moet ik doen?

Wanneer jouw seizoenkaart niet werkt op de wedstrijddag kan dat verschillende oorzaken hebben. Controleer allereerst of je de juiste seizoenkaart hebt meegenomen. Met een oude seizoenkaart heb je namelijk geen toegang meer tot de wedstrijden.

Heb je wel de juiste seizoenkaart meegenomen? Ga dan naar de balie van Supporters Service (ingang B). Daar wordt uitgezocht waarom jouw seizoenkaart niet werkt. De balie van Supporters Service is 2 uur voorafgaand aan de wedstrijd geopend.

Ik wil verplaatst worden. Hoe moet ik dat doen?

Als seizoenkaarthouder heb je een vaste plaats in het Abe Lenstra stadion.

Wil je met ingang van seizoen 2019-2020 naar een andere plaats verhuizen, dan kun je dit vanaf 24 april doen via jouw MijnHeerenveen-account (tabblad "Seizoenkaart"). Je kiest dan voor de actie 'Verplaatsen'. Indien gewenst, kun je ook samen met een of meerdere personen verplaatsen.

Ik wil mijn seizoenkaart voor het nieuwe seizoen opzeggen. Hoe moet ik dat doen?

Wil je met ingang van seizoen 2019-2020 jouw seizoenkaart opzeggen, dan kun je dit aan het einde van het seizoen doen via jouw MijnHeerenveen-account (tabblad "Seizoenkaart"). Je kiest dan voor de actie 'Opzeggen'.

Ik wil mijn seizoenkaart aan een ander overdragen. Hoe doe ik dit?

Wil je met ingang van seizoen 2019-2020 een seizoenkaart overdragen, dan kun je dit  aan het einde van het seizoen doen via jouw MijnHeerenveen-account (tabblad "Seizoenkaart"). Je kiest dan voor de actie 'Overdragen'.

Ik wil een seizoenkaart bestellen. Hoe doe ik dit?

Een seizoenkaart geeft toegang tot alle thuiswedstrijden van sc Heerenveen in de Eredivisie. Bij deze wedstrijden heb je een vaste stoel in het Abe Lenstra stadion.

Tevens kun je met de seizoenkaart één of meer toegangskaarten kopen voor thuiswedstrijden. Voor een uitwedstrijd kun je maximaal één toegangskaart kopen. Het aantal toegangskaarten dat je per wedstrijd kunt kopen, is te vinden in de verkoopinformatie.

Klik hier om een seizoenkaart aan te vragen.

Ik maak gebruik van een korting op mijn seizoenkaart in verband met mijn leeftijd. Wanneer ik niet naar de wedstrijd kan, mag ik mijn seizoenkaart dan wel uitlenen?

sc Heerenveen hanteert voor specifieke leeftijdsgroepen (jeugd t/m 11 jaar, jeugd t/m 17 jaar en 65-plus) een lager tarief (peildatum 1 juli). Wanneer je gebruik maakt van een van deze speciale tariefgroepen, kun je jouw seizoenkaart niet uitlenen aan iemand die in een hogere tariefgroep valt.

Wil je jouw seizoenkaart wel uitlenen? Vraag dan de afdeling Supporters Service, uiterlijk 24 uren voorafgaand aan de wedstrijd, jouw seizoenkaart om te zetten naar het volledige tarief. De kosten voor deze omzetting bedragen € 8,- per wedstrijd. Je kunt de Supporters Service bereiken via  of per telefoon via 0513 612 100.

Ik heb een seizoen- of clubkaart en wil ook af en toe naar een uitwedstrijd. Hoe moet ik dat regelen?

Om een uitwedstrijd te kunnen bezoeken, moet je een uitregistratie aanvragen. Klik hier om een uitregistratie aan te vragen. Vervolgens koop je een toegangskaart via jouw MijnHeerenveen-account.

Ik heb een Junior Heroes- of Feanatics-clubkaart. Kan ik hier mee ook toegangskaarten kopen?

Ja, voor Feanatics- en Junior Heroes-clubkaarten gelden dezelfde rechten als voor een reguliere clubkaart.

Ik ben verhinderd voor een wedstrijd. Wat kan ik doen?

Als seizoenkaarthouder kun je via Secondary Ticketing jouw seizoenkaart voor een bepaalde wedstrijd beschikbaar stellen zodat andere seizoen- en clubkaarthouders jouw plaats kunnen kopen.

Zodra jouw plaats is gekocht door een belangstellende zorgt sc Heerenveen ervoor dat de seizoenkaart voor de betreffende wedstrijd wordt geblokkeerd. Je hoeft de seizoenkaart dus niet fysiek af te geven.

Indien jouw plaats via Secondary Ticketing wordt verkocht, ontvang je een waardebon als vergoeding. Deze waardebon wordt toegestuurd en is te verzilveren in de Feansjop. Klik hier om naar Secondary Ticketing te gaan.

Ik ben mijn seizoenkaart kwijt. Wat nu?

Stuur een e-mail naar met daarin jouw geboortedatum en adresgegevens. Weet je het relatienummer (achterzijde seizoenkaart, beginnend met 7), vak, rij en stoel weet, verzoeken wij je om deze ook te vermelden.

De kosten voor een nieuwe seizoenkaart bedragen € 15,- (administratiekosten en nieuwe chipkaart).

Hoe lang is mijn seizoenkaart geldig?

Op de achterzijde van jouw seizoenkaart staat tot wanneer je deze kunt gebruiken.

De seizoenkaart wordt per seizoen, op basis van de betaling, opgewaardeerd. Je moet wel elk jaar aangeven of je jouw seizoenkaart wilt verlengen, wijzigen of opzeggen.

Heb ik een uitregistratie?

Als je jouw pasfoto bij het aanvraagformulier hebt ingeleverd en je bent akkoord gegaan met het 'Reglement uitwedstrijden sc Heerenveen' dan heb je een uitregistratie.

Je kunt dit controleren via een lijst (klik hier) met alle relatienummers die geregistreerd staan voor uitwedstrijden. Klik hier om jouw uitregistratie aan te vragen.

Uitwedstrijd

Welke vervoersregelingen zijn er?

Er zijn verschillende manieren waarop wij een uitwedstrijd mogen bezoeken. Deze wordt door de betreffende club en de lokale autoriteiten bepaald op basis van een risico-inschatting. Welke vervoersregeling op een wedstrijd van toepassing is, is te vinden bij de verkoopinformatie.

We kennen in Nederland grofweg de volgende varianten:

Vrij vervoer
De bezoekers zijn vrij om op eigen gelegenheid naar de speelstad af te reizen, zowel met trein, auto als bus. Ook het bezoeken van het centrum is toegestaan. Bij het bezoekersvak kunnen de omwisselbiljetten worden ingeleverd voor de toegangskaart. De kassa van het bezoekersvak waar de uitwedstrijd wordt gespeeld is op de wedstrijddag altijd (dus ook bij vrije verkoop) gesloten, koop dus altijd je toegangskaart in de voorverkoop!

Auto/buscombi
Bij een auto/buscombi is door de betreffende club opgelegd dat de wedstrijd alleen met de auto of bus mag worden bezocht. Het gebruik van openbaar vervoer, bezoek van het centrum is niet toegestaan en parkeren moet op een verplichte plek. Bij een lichte variant mag er bij het bezoekersvak worden omgewisseld vanaf een bepaalde tijd. Bij een zwaardere variant moet er worden omgewisseld op een bepaalde plek tussen de beide speelplaatsen in, op een bepaalde tijd. Informatie hierover is altijd te vinden bij de kaartverkoopinformatie.

Buscombi
Bij een buscombi is het alleen toegestaan met bussen (georganiseerd door sc Heerenveen) naar een betreffende wedstrijd te gaan. Met een omwisselbiljet voor de buscombi, betaal je zowel voor het busvervoer als toegang tot de wedstrijd. Deze variant komt voor sc Heerenveen zelden tot nooit voor. Mocht dat wel zo zijn, dan vind je dit bij de kaartverkoopinformatie. De vertrektijd en -plaats van de bussen vind je altijd bij de kaartverkoopinformatie.

De busreizen naar uitwedstrijden – in welke variant ook - worden verzorgd door supportersvereniging FeanFan. De vertrektijd van de bussen wordt uiterlijk twee dagen voor aanvang van de wedstrijd bij de verkoopinformatie op de website gepubliceerd. Klik hier het busreglement van Feanfan.

Wat kosten kaarten voor uitwedstrijden?

De prijzen variëren per wedstrijd en worden bepaald door de ontvangende club. De prijs mag niet hoger zijn dan een vergelijkbare plaats elders in het betreffende stadion. De prijzen worden gecommuniceerd bij de desbetreffende wedstrijd bij de verkoopinformatie.

Waar moet ik mijn e-ticket/omwisselbiljet omwisselen?

Het omwisselbiljet wordt altijd gescand door een steward. Voor het omwisselen dien je dus het omwisselbiljet te tonen. Zorg ervoor dat je deze altijd meeneemt. Wij verzoeken je vriendelijk deze te printen.

Zoals gebruikelijk dient, bij het bezoeken van een uitwedstrijd, je bijbehorende club- of seizoenkaart, geldige legitimatie en de gekochte toegangskaart op je eigen naam te staan.

De plaats waar je dient om te wisselen verschilt per wedstrijd. Waar en hoe laat je moet omwisselen kun je vinden bij de verkoopinformatie van de betreffende wedstrijd.

Tot wanneer kan ik kaarten kopen voor een uitwedstrijd?

De kaartverkoop voor uitwedstrijden stopt altijd op de laatste werkdag voor de speelronde. Speelt sc Heerenveen op zaterdag of zondag, zorg er dan voor dat je de kaarten voor vrijdag 09.00 uur bestelt. Indien sc Heerenveen op vrijdag speelt, kun je kaarten kopen tot donderdag 09.00 uur.

De veiligheidsorganisatie van sc Heerenveen en de ontvangende club hebben graag tijdig inzichtelijk hoeveel supporters van sc Heerenveen in het gastenvak plaats gaan nemen. De inzet van het personeel wordt altijd afgestemd op de hoeveelheid supporters die meereizen.

Hoe vraag ik een uitregistratie aan?

Het bezoeken van uitwedstrijden is mogelijk voor seizoen- en clubkaarthouders met een geldige uitregistratie. Je (seizoen)clubkaart met uitregistratie is strikt persoonlijk.

Klik hier om een uitregistratie aan te vragen. Na verwerking van je aanvraag wordt je pasfoto gecombineerd met je persoonlijke gegevens.

Hoe kan ik kaarten voor een uitwedstrijd kopen?

Kaarten voor uitwedstrijden (omwisselbiljetten) van sc Heerenveen zijn verkrijgbaar via Online Ticketing en/of in de Feansjop. Om de wedstrijd te bezoeken, dien je in het bezit te zijn van een geldige seizoen- of clubkaart en uitregistratie. Per geldige seizoen- of clubkaart kun je maximaal 1 toegangskaart kopen.

Heb ik een uitregistratie?

Als je jouw pasfoto bij het aanvraagformulier hebt ingeleverd en je bent akkoord gegaan met het 'Reglement uitwedstrijden sc Heerenveen' dan heb je een uitregistratie.

Je kunt dit controleren via een lijst (klik hier) met alle relatienummers die geregistreerd staan voor uitwedstrijden. Klik hier om jouw uitregistratie aan te vragen.

Heb ik een club- of seizoenkaart nodig om kaarten te kunnen kopen?

Om kaarten voor uitwedstrijden te kunnen kopen dien je in het bezit te zijn van een geldige club- of seizoenkaart en uitregistratie. Per seizoen- of clubkaart kun je maximaal 1 toegangskaart kopen.